Szerintetek pár százezret érdemes fiatalként euróba
váltani?
Figyelt kérdés
Diákmunkával van megspórolt pénzem, kb 450 ezer forintról lenne szó. Még úgy is sulizok, utána egyetem, nem szeretnék ehhez a pénzhez hozzányúlni. Apám egy ismerőse mondta, hogy esetleg váltsam át euróra, lehet a jövőben megint gyengül majd a forint. Apró kis nyereség, de szerintetek ekkora összegel is érdemes lenne? Vagy ti mit ajánlotok? Tőzsde ilyenekket nem akarok, én nem értek ehhez, és nem is akarom megtanulni.
Nem. Inkább költsd el, mert elértéktelenedik! Jogsi, vagyonőr tanfolyam, amivel fősuli mellett lazán melózhatsz és mellette tanulhatsz is, nyelv, ...
2022. nov. 11. 14:38
2/14 anonim válasza:
Most amíg erős a forint, vérdemes átváltani.
De amúgy párszazezret pont ugyanúgy be lehet fektetni, mint pármilliót.
Valuta, tőzsde, állampapír, bármi.
Erdemes kis összeggel megtanulni, es akkor olcsó lesz a tanulópénz....
Mikor már több oénzed lesz, nem csak pislogsz majd mint hal a szatyorban
2022. nov. 11. 14:43
3/14 anonim válasza:
Ha át akarod váltani mindenképp, most tedd. Szerintem egy hónap múlva ugyanúgy 430-440 körül lesz az árfolyam, vagy több. De ez csak az én laikus véleményem.
2022. nov. 11. 14:57
4/14 anonim válasza:
Hogyha nem akarsz pénzügyeiddel foglalkozni, tedd inkább állampapírba. Biztosan hoz valamennyit minden éven, függetlenül az árfolyamtól.
Minél előbb foglalkozol pénzügyeiddel, annál hamarabb lesz lehetőséged munka nélkül is fenntartani magad. Tanulás mindig kifizetődő, mert rajtad kívül senki se akarja, hogy gazdag légy és ki fognak használni avagy az infláció elviszi a megtakarítást. Arról nem is beszélve, hogy nekünk már nem lesz nyugdíjunk.
2022. nov. 11. 15:09
5/14 anonim válasza:
Euro helyett állampapír. Az legalább kockázatmentes.
2022. nov. 11. 15:39
6/14 anonim válasza:
#5: nekem eddig reálértéken évi -10-15%-ot "hozott" a kocházatmentees állampapír. Idén olyan -40% körül.
Ehhez nezd az EUR-t.
2022. nov. 11. 16:36
7/14 anonim válasza:
#6 Ne beszélj ökörségeket!
2022. nov. 11. 16:52
8/14 NTBS válasza:
Igen, váltsd át.
2022. nov. 11. 17:13
9/14 anonim válasza:
Fele dollár, fele euró.
2022. nov. 11. 17:21
10/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mint írtam nem szeretnék tőzsdézni, senkit nem ismerek aki ért hozzá. Szüleim is azt mondták inkább költsem el, de ami kellett azt már megvettem. Állampapírt azt mondták fölösleges, mert csekély az összeg amit termel. De igazából B tervnek megfelel. Szerintem megpróbálok egy euró váltást, igazából bukni csak nem lehet vele
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!