Miért kell webshopban rendelésnél megadnom a nevem és a címem a számla kiállításához?
Mert kötelező nekik számlát írni.
Megadhatod Julcsi néni kamu címet is a számlának, ha a postázási címed amúgy más.
Ha nem más, akkor meg én nem értem a kérdést.
3: Hogy mért kell ilyen adatokat megadni azért, mert vettél egy doboz vitamint.
Nekem se esik jól, hogy ezeket a szenzitív adatokat nyilvántartják egy adatbázisban. Meg idő, energia, sajnálom rá.
Hogy miért kötelező?
Mert a számlának kötelező eleme a vevő neve és címe, ez a törvényi előírás, enélkül nem tudnak számlát kiállítani.
A boltban, ahogy írták, alapvetően blokkot kapsz, nem számlàt, az csak külön kérésre megy. De a webshopok kötelesek számlát kiállítani.
Nincs szállítási cím, mert a boltban veszem át, és sokkal egyszerűbb lenne, ha úgy tekintenék, mintha ott a boltban vásárolnám.
Akkor add meg a szállítási címet címnek. Nem tudom, mi a f*szt nem bírsz megérzeni rajta, hogy egy webshop KÖTELES számlát adni, nem adhat blokkot, nem tekinthet rád úgy, mintha boltban vásárolnál, mert nem is pénztárgépbe üti be az összeget, hiszen nem bolt.
Fogyatékos vagy, hogy nem érted meg, nem jóledvükből küldenek számlát, hanem mert ez az adóhivatal előírása?
Nem, nem értem meg. Jelzem nekik, hogy az xy boltban vásárolnék zw dolgot. Eddig semmilyen kefeskedelmi tevékenység nem folyt, csupán mondtam nekik valamit.
Ők ennek hatására kiteszik az xy bolt polcára a zw dolgot, amit le tudok venni, mint egyszerű, boltba betérő vásárló.
Ha ezzel valami gondja van az adóhatóságnak akkor dugja fel magának az ország összes adóbevallását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!