Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vámolásnál hogyan állapítják...

Vámolásnál hogyan állapítják meg, hogy mennyi az értéke az adott használt árunak?

Figyelt kérdés

Barátnőm küldene nekem Angliából csomagot (szállítmányozó cégen keresztül). Van köztük olyan, ami az enyém és hazaküldi, van, amit nekem vett, hozzá rendeltem, nekem ad, stbstb. Szóval lenne benne minden. Sok régi dolog, ami már nem kapható boltban és neten nagyon eltérő áron árulják (pl. hirdetik £25-ért ebay-en, de közben ténylegesen az £1-2-ért kelnek el liciten).

Eddig is kaptam csomagokat tőle, nem vámoltatták, de most még többet küld, jó nagy csomag lesz. De az értéküket úgy tünteti fel, hogy az ajándékozási határ alatt legyen.

Ha probléma lenne a csomaggal, a hatóság honnan állapítaná meg az értéküket?

2022. nov. 5. 20:44
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha nem fogadják el a értéknyilvánítást, akkor becsléssel.
2022. nov. 5. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!