Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha igénybe veszi valaki a...

Ha igénybe veszi valaki a NYES-t( vagyis a nyugdíj előtti álláskeresést), annak kevesebb lesz a nyugdíja?

Figyelt kérdés

2022. okt. 30. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Na, remélem lesz aki ad értelmes választ, engem is érdekel. Szerintem igen, kevesebb lesz mert kevés pénzre, kevesebb járulékot fizet. Laikus vagyok.
2022. okt. 31. 01:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Nyilvan igen. Es pont azert amiert az 1es mondja. De olyan tul sokat nem ront rajta mert 89ig nezik a kereseteket es ha mondjuk 89 es 2020 kozott jo volt a kereset, ez az 1 2 ev max par ezer ftot ront. Mert atlagot neznek es 30ev kereset mellett 1 2 ev kevesbe jo nem nyom annyit a latba.
2022. okt. 31. 06:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom mostanában változotak e a kapcsolatos rendelkezések. Amikor én mentem nyugdíjba előtte munkanélküli lettem. Akkor a cég tb-se és a munkanélküli hivatal vezetője is egymástól függetlenül a következőket mondta:

Az időt figyelembe veszik, de a munkanélküli segély(járadék) összegét nem. A munkanélküli időre az addig elért kereset átlagát számítják be a nyugdíj kiszámításhoz.

2022. okt. 31. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
3-as, igen a munkanélküli segély is beleszámít a nyugdíjba. Viszont aki sokat keresett előtte az adható maximumát kapja segélyként és abból vonják a nyugdíjjárulékot.Tehát ha magasabb az összeg akkor talán több lesz amit beszámítanak.Mindenképp nyugdíjalap, de csak a végleges nyugdíjhoz. Aki a 40 évvel szeretne nyugdíjba menni annak nem számít bele.
2022. nov. 1. 13:20
 5/7 anonim ***** válasza:

A nyes-ben részesülő öregségi nyugdíja

A nyugdíj előtti álláskeresési segély mindaddig kizárja az öregségi nyugdíj megállapítását, amíg az arra való jogosultság fennáll. Vagyis ha az öregségi nyugdíjat igénylő nyes-ben részesül, a nyugellátást legkorábban az álláskeresési segély folyósításának megszűnését követő naptól lehet megállapítani, feltéve hogy a támogatás megszűnését követő napon az igénylő betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárát, és legalább húsz év szolgálati idővel rendelkezik.

A nyes összege csak akkor számít bele a nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkeresetbe, ha azt pozitív irányban befolyásolja. Ha a segély csökkentené a nyugdíj összegét, akkor a számítás során nem veszik figyelembe. A gyakorlatban a nyugdíjbiztosító kettős számítást végez, vagyis kiszámítja, mennyi lenne a nyugdíj összege, ha figyelembe vennék a nyes összegét, és mennyi lenne, ha nem. A kedvezőbb eredményt veszik figyelembe.

2022. nov. 3. 07:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt a teljes cikk:

[link]

2022. nov. 3. 08:13
 7/7 anonim válasza:
Főleg #3 és #4-es válaszához: a kérdés nem a munkanélküli segélyre vonatkozott. Nem ajánlatos keverni a NYES-sel, megtévesztő lehet.
2023. okt. 27. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!