Ha kórházban meghal egy idős hozzátartozónk, milyen teendőink lesznek hirtelen és tételesen milyen költségekkel kell számolnunk ezekkel kapcsolatban?
OK, de kérdezted az árakat is, arra regaáltam. Akkor itt a többi... aMiket én is google kereséssel szedtem elő.
Nem tudom, hol laksz, de érdemes a helyi temetkezési cég honlapját is megnézni. De netszerte vannak fenn információk. pl:
vagy:
Itt a kormányablakban intézendők:
aztán a nyugdíjfolyósítónak is be kell jelenteni.
Mi felkerestünk egy temetkezési vállalkozást, aki mindent intézett helyettünk a kórházzal. Mi a kórházba csak Apám ruháiért mentünk be, semmi másért. A zárójelentést, a halotti anyakönyvi kivonatot, mindent a temetkezési szolgáltatótól kaptunk meg, Apám személyi igazolványát is nekik adtuk le. Sehova nem kellett külön rohangálnunk és ez nagyon jó volt akkor.
Kb. 1 hónap múlva jutott eszünkbe, hogy a nyugdíjfolyósítónak is kellene jelezni, hogy Apám elhunyt. Saját ügyfélkapumon keresztül megírtam nekik, csatolva a halotti anyakönyvi kivonat másolatát.
Ennyi volt a történet...
Előleget kellett adni. Mi 200 ezret adtunk, mert annyit kértek a várható költségek miatt.
Hamvasztás volt, mivel az elhunyt még életében azt kérte.
A temetés előtti napon fizettük ki a maradék összeget.
257 ezer volt a temetés költsége teljeskörű ügyintézéssel együtt. Ezen kívül egy dupla urnaoszlopot vettünk mindkét szülőnknek. Az volt 340 ezer forint. Valamint a koszorúk. Mindennel együtt 629 ezer költségünk keletkezett.
Az ügyintézés díja 33.500 forint volt. Ez volt az ára annak, hogy sehova nem kellett szaladgálnunk.
Temetői díj 25.400 forint.
Mivel a halál oka COVID volt, ezért kb. 30 ezer forint plusz költségünk keletkezett a különböző fertőtlenítések miatt.
2020. áprilisban.
Nekem apu kórházban halt meg, de hatósági boncolása volt (hivatalból indult eljárás a kórház hibája miatt), ezért sokáig húzódott. Halála másnapján mehettünk a patológiára, ott kellett leadni a ruháit. Papírokat nem is kaptunk, csak hetek múlva a rendőrségtől.
Nekünk sajnos nem vállalták az ügyintézést, mert nem ott halt meg, ahol temettük, nem intézkednek másik megyében :(
Itt pl a halott öltöztetése ingyenes, kivéve hatósági boncolásnál, szóval azért fizetnünk kellett.
"A kórház patológiájára sem kellett bemennetek? "
Mondtam, hogy a temetkezési szolgáltató mindent intézett. Csak és kizárólag a halál napját követően mentem be a kórházba Apukám ruháiért, amit zsákban, lefertőtlenítve, lezárva adtak ki. Nem mentünk többet se a kórházba, se a patológiára, se anyakönyvvezetőhöz, sehova. A kapott előlegből mindent intéztek, fizettek ahova kellett, majd átadták róluk a számlákat.
"Nekünk sajnos nem vállalták az ügyintézést, mert nem ott halt meg, ahol temettük, nem intézkednek másik megyében"
Nekünk azonos megyében volt a halál és a temetkezés is.
"ott kellett leadni a ruháit."
Nálunk hamvasztás volt, nem kellett ruha. De a temetkezési szolgáltató azt is bevitte volna, ha koporsós temetés lett volna. A COVID miatt viszont amúgy is csak zárt koporsós temetés lehetett, akkor mást nem engedélyeztek, ha COVID volt a halál oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!