Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Így is jár az emelt családi...

Így is jár az emelt családi pótlék?

Figyelt kérdés
2 hugom emelt családit kapott amíg nappalis voltam az egyetemen.most levelezőre mentem,így is jár nekik az emelt családi pótlék?
2010. szept. 28. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Mi köze lenne a te tanulmányaidnak a húgaid ellátásához?Az emelt családit mindenki saját jogon kapja, nem a testvér, vagy anya apa jogán!
2010. szept. 28. 12:28
 2/5 anonim ***** válasza:
27%
Bekéne vinni suliba a törvényeinket alkotmányunkat,oktatásba napi szinten,mert irgalmatlan katymasz van a fejekben.
2010. szept. 28. 12:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem jár. Amíg nappali tagozatos voltál, nem járt utánnad családi pótlék, de beleszámítottál a gyermeklétszámba. Azaz a két testvéredre nem a 2 gyerekeseknek járó gyermekenkénti összeget fizették, hanem a 3 gyerekeseknek járó összeget, értelem szerűen 2 gyerekre.
2010. szept. 28. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:
17%

Emelt összegű családi pótlék a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyerekre jár!Innentől kezdve a kutyát nem érdekli, hogy a testvére mit, és hol tanul.

Szerintem a kérdező sincsen tisztába a fogalmakkal.

2010. szept. 28. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondolt a kérdező (szerintem), hogy a 3 gyerekesek többet kapnak gyerekenként, mint a 2 gyerekesek. Eddig, amíg nappalis egyetemista volt, a 2 hugára adtak havi 32000 forintot. Most, hogy levelezős lesz, csak havi 26600-at fognak kapni. (feltéve, hogy mindkét huga nappalin tanul és idén aug.31 után tölti be a 20. életévét)

Családi pótlék (CSP)

1998. évi LXXXIV. tv. (Cst.) 11. § (1) bek.

Egy gyermekes család esetén 12.200,-Ft/hó

Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700,-Ft/hó

Kétgyermekes család esetén gyermekenként 13.300,-Ft/hó

Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén

gyermekenként 14.800,-Ft/hó

Három, vagy több gyermeket nevelő család

esetén gyermekenként 16.000,-Ft/hó

Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló

esetén gyermekenként 17.000,-Ft/hó

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos

gyermeket nevelő család esetén gyermekenként 23.300,-Ft/hó

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos

gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 25.900,-Ft/hó

Nagykorú fogyatékos esetén 20.300,-Ft/hó

Intézményben elhelyezett gyermek esetén 14.800,-Ft/hó

[link]

2010. szept. 28. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!