Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nagyobb mennyiségű aprópénzt...

Nagyobb mennyiségű aprópénzt hogy kell a postára vinni?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy be kell rolnizni. De azt se tudom hogy kell. Bár nem tudom ha be van rolnizva, akkor hogy tudják ellenőrizni, hogy megvan-e pont annyi? Csekket szeretnék kifizetni vele, így ha jól tudom nem vesznek le belőle százalékot.

2022. okt. 26. 14:39
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Nekem se tiszta. Én egyszer vittem csak, gondosan berolniztam, a postán az első dolguk volt kibontani és megszámolni. Ha ezt tudom akkor simán zacskóban vagy dobozban vittem volna, nem cseszek el egy csomó időt vele.
2022. okt. 26. 15:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Rollnit kibontva azért jóval egyszerűbb nekik szàmolni, mintha odaviszed ömlesztve az 5-10-20-50 ft-osokat.
2022. okt. 26. 15:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Ki kell tölteni hozzá egy nyilatkozatot az elérhetőségeiddel. A posta honlapján fent van, hogy milyen címletet, milyen mennyiségben kell rolnizni.

Ha számoláskor kiderül, hogy valamelyik rolniban nem annyi pénz van, mint kellene, akkor a posta felveszi veled a kapcsolatot.

Hivatalosan vásárláskor (a csekk befizetés annak számít), max 50db érmét kötelesek elfogadni.

2022. okt. 26. 17:42
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Nekem egyszer egy zacsko apropenz osszegyult... mindig halogattam hogy hasznaljam. Se rolnizni se szamolgatni nem volt kedvem. De pofam sem hogy a penztarnal szarakodjak vele es feltartsam a sort.

Vegul parszor elmentem a Tescoba ahol volt onkiszolgalo kassza. Es fietesnel marekszam szortam bele szamolatlanul. Parat kikopott ami nem tetszett neki... de nagyreszet gyorsan leszamolta.

Valami limit ott is volt hogy mennyi ermet fogad el. De par bevasarlas utan sokezer forintnyi aprot hsznaltam fel.

Vasarolnod ugy is kell... automata kassza meg sok boktban van mar.

Es csak egy otlet... van ahol meg is gondolhatod magad a vasarlas utan... es papirpenzben fizetik vissza az arat :D

2022. okt. 26. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

Csekket befizetni el kell fogadják. Akár rolnizva, akár rolnizatlanul. Ez nem pénzváltás, aminek díja van. Hanem készpénzes vásárlás. Itt az MNB tájékoztatója róla. A második bekezdés. Egy szó sincs benne rollnizásról... A #2-es nem jól tudja, mert éppen a Posta és a pénzintézetek 50 feletti darabszámú érmét is KÖTELESEK elfogadni vásárlásnál, vagy számlára való befizetésnél!

[link]

2022. okt. 27. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

Az autómata kaszzás ötlet tényleg jó, mert a sort sem tartod fel, a kasszás sem for morogni (max a mechanika belül egy kicsit), és az ember pofája sem ég, hogy mögötte 20-an várnak rá, amíg a 348 db 5 Ft-ost leszámolják :D

Én igaz elenyésző mennyiségben, de régen egy ital/snack automatánál "váltottam" pénzt a melóhelyen. Beküldtem a sok aprót (5-10-20 Ft), 200 Ft-ig. Majd azt mondtam mégsem. És hoppp... lett egy fém 200-as belőle :D Nem biztos hogy minden automata így csinálja, de én így "váltottam" évekig :D

2022. okt. 28. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!