Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Utánvételnél lehet ilyet?

Utánvételnél lehet ilyet?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Jön egy utánvétellel egy csomagom a napokban. Mielőtt kifizetem kinyithatom, hogy tényleg az van.e.benne?

Mpl hozza.

Köszi

2022. okt. 24. 09:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. okt. 24. 10:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet ilyet.
2022. okt. 24. 11:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezért nem értem, miért van mindenki rábuzulva az utánvétre, ugyanúgy kaphattok egy darab téglát.
2022. okt. 24. 12:27
 4/10 anonim ***** válasza:
#3: Mert lesz nyoma neki. Én már ballagtam be rendőrségre úgy, hogy egy PC alkatrész helyett összegyűrt újságpapírt kaptam. Felvették az oldal üzemeltetőivel a kapcsolatot (Hardverapró), ők megadtak minden információt az illetőről, amiből semmi nem derült ki róla. IP cím alapján össze-vissza jelentkezett be a Föld különböző pontjairól. Nem lehetett visszanyomozni, így az zsákutca. A csomagfeladásnál szerepelt viszont egy név, kiderült hogy az egyik rokona adta fel, és mikor bevitték kihallgatni akkor el is mondta hogy ki kérte meg hogy adja fel a csomagokat. 1 év börtönt kapott végül a fickó. Előreutalva (egy megfelelő bankszámlával) ebből nem lett volna semmi. Nem véletlenül van kiírva sok oldalon piros nagybetűkkel (pl. a Hardveraprón is), hogy soha semmilyen körülmények között ne utaljunk előre.
2022. okt. 24. 16:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Utalásnál is megadnak egy bankszámlaszámot amiből ki lehet indulni, az még jobb is, mert egyszerűen azonosítható vele a csaló, a bankban ott van minden adata. Szóval még jobb is mint az utánvét, ahova beírhatott volna egy kamu nevet és címet, max nem jön vissza ha a vevő nem veszi át. Bár ott is meg kell adni egy bankszámlaszámot a postának, ami meg kiadhatja a nyomozáshoz, ha ismerik a küldemény azonosítóját.
2022. okt. 24. 16:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen és ha a csaló egy csöves nevére nyitotta a számlát, akkor mit érsz, hogy megvan a bankszámlaszám?
2022. okt. 24. 17:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor majd a csöves elmond mindent, amit a rokon is elmondott... egyébként meg dolgoztam bankfiókban, random csöves nem tud számlát nyitni, mert nincsenek (rendes) papírjai és nem megy át a gyanús számlanyitás rostán.
2022. okt. 24. 17:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Kihallgatják a csövest, az meg a saját érdekében beköpi a csalót, ahogy itt a fenti sztoriban a "rokon" tette.
2022. okt. 24. 17:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Csöves: "Hát, idejött a fickó, megkért, hogy nyissak számlát, a kártyát adjam oda neki és cserébe adott 20 ezret meg egy üveg vodkát. Fogalmam sincs ki volt az illető"
2022. okt. 24. 17:34
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 Tok jo kis anekdota ez, de ez nem igy mukodik a valosagban.
2022. okt. 24. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!