Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valahol meg tudom nézni, hogy...

Valahol meg tudom nézni, hogy mik vannak a nevemen?

Figyelt kérdés
Fundamenta, meg állampapír érdekelne a legjobban. Talán van a nevemen, de sosem láttam. Ezt valahol meg tudom nézni?

2022. okt. 23. 16:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%

Ez most egy troll kérdés? Nem tudod, hogy van-e állampapírod és lakástakarékod?

Természetesen úgy tudod megnézni, hogy belépsz a fiókodba (ha van) az alábbi oldalakon:

fundamenta.hu

webkincstar.allamkincstar.gov.hu

2022. okt. 23. 16:11
 2/15 anonim ***** válasza:

valaki a nevedre vásáról?

esetleg valamelyik trezorban van, bemutatóra szóló papírok.

2022. okt. 23. 16:40
 3/15 A kérdező kommentje:
A szüleim talán vettek a nevemre, és emlegették is, de arról is volt szó, hogy valamelyik fundamentát felhasználták, állampapírt meg nem biztos, hogy vettek. Csak szeretném tudni, hogy mim van, és mivel számolhatok (talán).
2022. okt. 23. 17:08
 4/15 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg a szüleid!
2022. okt. 23. 17:31
 5/15 anonim ***** válasza:

Ha a szüleiddel nem jutsz dűlőre, akkor a Fundamenta után itt tudsz érdeklődni, miután igazoltad a személyazonosságodat (személyesen):

[link]

Állampapír után pedig itt:

[link]

Kiválasztod a várost és megmutatja, hogy hol van ott a MÁK-fiók.

Szintén személyesen, igazolva magad. Megmondják, hogy van-e a neveden bármilyen befektetés.

2022. okt. 23. 17:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet a neveden, ha nincs belőle egy saját magad által aláírt példányod otthon.
2022. okt. 23. 19:30
 7/15 anonim ***** válasza:
66%

"Nem lehet a neveden, ha nincs belőle egy saját magad által aláírt példányod otthon."

Azért ez ennyire nem mindig fekete és fehér.

Babakötvény is van a gyerek nevén, mégsem tud róla. Még ingatlan is lehet a nevén úgy, hogy nem tud róla. Ezek csak példák...

2022. okt. 24. 04:48
 8/15 anonim ***** válasza:
7: Ingatlan hogy?
2022. okt. 25. 04:34
 9/15 anonim ***** válasza:

7: Babakötvény: "Az így felhalmozott megtakarításról a 18. életévét betöltött gyermek rendelkezhet."

És hogy lehet olyan, hogy valaki felnő, de nem szerez tudomást róla, hogy van ilyenje?

Valójában a "nevén van" nem létező kategória, ezért csak úgy lehetett megválaszolni a kérdést, ha magadban eldöntötted, mit jelentsen ez a szó, és azzal behelyettesítetted. Én a tulajdonosi jogviszonyt helyettesítettem be a kérdésbe.

2022. okt. 25. 04:37
 10/15 anonim ***** válasza:

"Ingatlan hogy?"

Az én fiamnak is van egy garázs a nevén, mégsem tud róla. Anyukámtól kapta ajándékként. A fiam 12 éves. Kell tudnia? Nem feltétlenül. Neki nem ez a dolga, nem is tudna az információval mit kezdeni. Majd egyszer - ha már elég érettnek találom rá - elmondom neki. Egyáltalán nem biztos, hogy 18 éves korában...

2022. okt. 26. 05:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!