Valahol meg tudom nézni, hogy mik vannak a nevemen?
Ez most egy troll kérdés? Nem tudod, hogy van-e állampapírod és lakástakarékod?
Természetesen úgy tudod megnézni, hogy belépsz a fiókodba (ha van) az alábbi oldalakon:
fundamenta.hu
webkincstar.allamkincstar.gov.hu
valaki a nevedre vásáról?
esetleg valamelyik trezorban van, bemutatóra szóló papírok.
Ha a szüleiddel nem jutsz dűlőre, akkor a Fundamenta után itt tudsz érdeklődni, miután igazoltad a személyazonosságodat (személyesen):
Állampapír után pedig itt:
Kiválasztod a várost és megmutatja, hogy hol van ott a MÁK-fiók.
Szintén személyesen, igazolva magad. Megmondják, hogy van-e a neveden bármilyen befektetés.
"Nem lehet a neveden, ha nincs belőle egy saját magad által aláírt példányod otthon."
Azért ez ennyire nem mindig fekete és fehér.
Babakötvény is van a gyerek nevén, mégsem tud róla. Még ingatlan is lehet a nevén úgy, hogy nem tud róla. Ezek csak példák...
7: Babakötvény: "Az így felhalmozott megtakarításról a 18. életévét betöltött gyermek rendelkezhet."
És hogy lehet olyan, hogy valaki felnő, de nem szerez tudomást róla, hogy van ilyenje?
Valójában a "nevén van" nem létező kategória, ezért csak úgy lehetett megválaszolni a kérdést, ha magadban eldöntötted, mit jelentsen ez a szó, és azzal behelyettesítetted. Én a tulajdonosi jogviszonyt helyettesítettem be a kérdésbe.
"Ingatlan hogy?"
Az én fiamnak is van egy garázs a nevén, mégsem tud róla. Anyukámtól kapta ajándékként. A fiam 12 éves. Kell tudnia? Nem feltétlenül. Neki nem ez a dolga, nem is tudna az információval mit kezdeni. Majd egyszer - ha már elég érettnek találom rá - elmondom neki. Egyáltalán nem biztos, hogy 18 éves korában...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!