Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 2 hete nem adják ide a munkakö...

2 hete nem adják ide a munkakönyvemet?

Figyelt kérdés

Leszámoltam a munkahelyemről, azt mondták majd szólnak ha mehetek a papírjaimért.

Más is van így hogy le számol, de nem tud kezdeni sehol mert ennyit kell várnia?

2022. okt. 21. 10:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Én aznap amikor leszámoltam, leadtam nekik minden szerszámot, munkaruhát hiánytalanul. Most meg nem tudok elhelyezkedni, mert ülnek a hivatalos papírjaimon, TB kiskönyvemen. Hogy kis sem fizettek, azt már meg sem említem, bár 5.munkanapon belül ezt meg kellett volna tenniük. Más is járt már így?
2022. okt. 21. 10:40
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Újra bevezetik?

Anyámnak még volt, de ő 1942-ben született.

2022. okt. 21. 11:43
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
ettől még kezdhetsz bárhol, a tartozásigazolást, tb-kisköynvet le kell nyilatkozni, hogy nem adtad le, kapsz 30 napot, hogy pótold. Ha akkor sem tudod leadni, új nyilatkozat, hogy nem adtad le.
2022. okt. 21. 11:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Így is felvesznek máshová?Én úgy tudom hogy előző munkahelyről a jövedelemigazolásos papír is kell. Semmit nem kaptam. A tb kiskönyv az lehet hogy ráér, de nem a 100 évvel ezelőttire gondolok, mert az 92ben megszűnt. Van egy rózsaszín tb kiskönyv helyette.
2022. okt. 21. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Tb kisköny ugyanaz, mint 100 éve. Munkakönyv szűnt meg.
2022. okt. 21. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem adjak oda akkor erdemes muankaugynel felnyomni oket. Elvileg 5 munkanapon belul kotelezoen ki kell adjak.
2022. okt. 21. 15:36
 7/7 anonim ***** válasza:
51%

"Így is felvesznek máshová?"

Persze. Eddig is így volt a munkakönyv megszünése után. Mindenkit felvettem mindenféle előzetese papír nélkül. Ha sosem adta le, akkor sosem adta le. Ami fontos volt, a munkabérből történő letiltás (gyerektartást stb.). De ha semmit nem hozott róla, akkor írásban nyilatkoztattam, hogy felelőssége tudatában nyilatkozza, hogy bérből kötelezően levonandó letiltása nincs. Innentől kezdve a felelősség áthárult rá, én a hatóságok előtt mostam kezeim.

"5.munkanapon belül ezt meg kellett volna tenniük. Más is járt már így?"

Mivel az iratok kiadása idején már nem állsz jogviszonyban a munkáltatóval, ezért nem vagy köteles érte személyesen bemenni, hiszen mindenféle kötelezettséged a munkaviszony végével megszűnik. A munkaviszony végét követő 5. munkanapig köteles biztosítani a leszámolási papírokat és a béred. Ha önként nem mész be érte, akkor a nyilvántartásukban szereplő címedre kötelesek elpostázni. Lehet, hogy éppen ezt tették, úton vannak az iratok és idővel viszi a postás.

Ha biztosan tudod, hogy nem ez történt, akkor az illetékes hatóságot a kormányhivatalokban találod -> Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok (régen munkaügyi és munkavédelmi hatóság).

A neve ne zavarjon meg, a munkáltató székhelye szerinti ilyen ügyekben az illetékes. Ott kell jelezni a szabálytalanságot, és intézkednek.

Elérhetőségük:

[link]

2022. okt. 22. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!