Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A 14 napos visszavételi idő a...

A 14 napos visszavételi idő a rendeléstől él vagy a kiszállítástól? Mindenféle ruhára érvényes?

Figyelt kérdés
2022. okt. 19. 10:57
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
77%
Átvételtől kezdődik a 14 nap. Fehérneműt nem kötelesek visszavenni és az egyedileg készített terméket sem.
2022. okt. 19. 11:09
 2/37 anonim ***** válasza:
88%
Az adott webáruház ÁSZF-jében kell megnézni, hogy esetlegesen mire nem érvényes a 14 nap. De amúgy átvételtől számít.
2022. okt. 19. 11:11
 3/37 A kérdező kommentje:
Tehát ha veszek ünneplő ruhát, lefotózom benne a lányomat és három nap múlva visszaviszem, akkor annak visszakapom az árát vagy le kell vásárolnom?
2022. okt. 19. 11:11
 4/37 anonim ***** válasza:
91%

3: ezt a fajta visszaélést már elég jól kezelik a webáruházak. Olyan helyre tesznek rá nagy cimkét, ami látszik, és nem tudod eltávolítani. Ha pedig nincs rajta, akkor ugrott a visszavétel.

Ha nem visszaélés-szerűen felpróbálod, és pl. nem jó a méret, akkor visszaveszik, és visszautalják a pénzt.

2022. okt. 19. 11:58
 5/37 anonim ***** válasza:
89%

Ez milyen proli hozzáállás. A webshop nem ruhakölcsönző.

Én utasítottam el elállást azért, mert a vevő kiposztolta a facebook-ra az új ruhájáról a képeket. A fogyasztóvédelem is nekem adott igazat.

2022. okt. 19. 12:02
 6/37 anonim ***** válasza:
89%

5: hát ja.... aztán a normális többség szívja meg, ha szigorítanak a visszavételi szabályokon....

Egy ismerősöm dolgozott Frankfurtban a Zalando vevőszolgálatán. Mesélte, hogy hihetetlen, mennyire visszaélnek ezzel a visszaküldési lehetőséggel. Simán rendelnek egy báliruhát a hétvégére,aztán vasárnap visszaküldik...

Nem véletlenül csinálják most már a hatalmas etiketteket, rávarrva a ruha elejére.

2022. okt. 19. 12:07
 7/37 A kérdező kommentje:

Nyilván olyan helyről rendelem, ahol tudom, hogy nem csesznek az elejére böszme nagy címkét.

5. Komoly, hogy rákeresel az összes vásárlóra, hogy mikor mot posztol? Természetesen jóval később posztolnék (ha egyáltalán posztolnék), hiszen karácsonyi fotókról lenne szó.

2022. okt. 19. 12:20
 8/37 A kérdező kommentje:
Amúgy meg ez mekkora hülyeség. Én is volt, hogy kiposztoltam képet a facebookra, hogy megkérdezzem az ismerősöket, hogy áll szerintük az adott ruha. Egyöntetű véleményük volt, hogy szarul. Azt mondjuk eladtam akkor még, mert nem tudtam ezt a netes visszavételt, de nyilván visszavittem volna, ha tudom. Mert így veszteséggel adtam el. Miért tartanék meg valamit, ami nem áll jól? Azért mert kitettem facebookra? Ennyi erővel akkor ha a boltban próbálok valamit és küldök képet a férjemnek, azt is meg kellene vennem?
2022. okt. 19. 12:24
 9/37 A kérdező kommentje:
És azt jól értem, hogy 14 napom van bejelenteni, hogy mégsem kérem és a bejelentéstől számított 14 napon belül kell visszavinnem? Vagyis összesen 28 nap?
2022. okt. 19. 12:29
 10/37 anonim ***** válasza:
87%

7-es

Nem keresek rá minden vevőmre. Ő jelölte meg az üzleti oldalamat a képnél.

2022. okt. 19. 12:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!