Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem irigykedtek azokra,...

Nem irigykedtek azokra, akiknek megy a matek és emiatt jól fizető műszaki végzettségük lett?

Figyelt kérdés

2022. okt. 16. 21:28
1 2
 1/12 steven95 válasza:
65%

Szerintem... tévhit hogy a mérnököknek jó matekja volna. Persze egyetemi szintű, de sokan vesződnek a matektárgyakon. Aztán persze spec területen mindennapos használatban nagyon összebarátkoznak egy két képlettel meg speciális matektétellel, oszt ennyi... szerintem. Kivételek vannak sokan, de nem korrelál az igazán jó matek tudásúakkal. Ha szimplán nézzük, hogy akinek sikerül/könnyebb az egyetem lehet jól fizető végzettsége...

26F Bsc BME tapasztalat

2022. okt. 16. 21:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem csak a műszaki végzettség és munka fizet jól.
2022. okt. 16. 22:23
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Sokáig irigykedtem, aztán vettem egy nagy levegőt és elmentem egy info BScre, ahol némi készüléssel ugyan, de simán meglett elsőre az Analízis 1-2, mégcsak nem is kettesre. Akkor rájöttem, hogy nem akkora truváj ez, mint ahogy azt előadják.
2022. okt. 16. 23:02
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem egyetemen pont a matek ment a legjobban. Azok voltak az első gyárgyaim. Mindenki mondta, hogy ha azok megvannak, akkor nem buksz ki. Hát nem is buktam, de inkább otthagytam, mert volt valami elméleti tárgy amiből semmit se tudtam felfogni szinte. Bár annál a tanárnál sokan buktak
2022. okt. 17. 01:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Amúgy ebben csak az a szar, ha megemlíti valaki, hogy otthagyta az egyetemet, akkor egyből az jut az eszükbe, hogy első zh után megfutamodtam. Hol ott gyakorlatilag meg van egy fél diplomám.
2022. okt. 17. 02:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A kollégáim többsége örült, ha átment matekból. Én vagyok az egyetlen, akit ez tényleg érdekel is, nemcsak a szükséges rossz volt. Túl sokat képzelsz bele a mérnöki munkába... Amíg nem kutat az ember, nem nagyon használ matekot mérnökként sem. Én például mesterséges intelligenciával foglalkozom, hivatalosan ez is egy matekheavy terület, de a jelenlegi munkakörömben nincs rá szükség. Meglévő, jól bejáratott algoritmusokat, kész függvényeket, már működő módszereket alkalmazunk, pofozgatunk. Nem használjuk aktívan a matekot, tudjuk, hogy mi mit csinál és milyen paraméteren kell változtatni adott esetben. De nem integrálgatunk ebédszünetben. Megmondom őszintén, soha életemben nem tudtam integrálni rendesen. Azonnal el is felejtettem azon a nyáron, mikor az utolsó ezzel kapcsolatos tárgyam meglett.

De egyébként nemcsak matekkal lehet jól keresni. Mindennel, amit nehéz megtanulni, ezért sok ember nem hajlandó rá.

2022. okt. 17. 03:11
 7/12 anonim ***** válasza:
4%

Dehogy irigyledem ők max 15-20 év tapasztalattal keresnek annyit mint én burkoló

17/f

2022. okt. 17. 07:05
 8/12 anonim ***** válasza:
Miért, ha irigykedsz, attól változik bármi?
2022. okt. 17. 07:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem, nekem is megy
2022. okt. 17. 07:28
 10/12 Tom Benko ***** válasza:
Nem.
2022. okt. 18. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!