Nem irigykedtek azokra, akiknek megy a matek és emiatt jól fizető műszaki végzettségük lett?
Szerintem... tévhit hogy a mérnököknek jó matekja volna. Persze egyetemi szintű, de sokan vesződnek a matektárgyakon. Aztán persze spec területen mindennapos használatban nagyon összebarátkoznak egy két képlettel meg speciális matektétellel, oszt ennyi... szerintem. Kivételek vannak sokan, de nem korrelál az igazán jó matek tudásúakkal. Ha szimplán nézzük, hogy akinek sikerül/könnyebb az egyetem lehet jól fizető végzettsége...
26F Bsc BME tapasztalat
A kollégáim többsége örült, ha átment matekból. Én vagyok az egyetlen, akit ez tényleg érdekel is, nemcsak a szükséges rossz volt. Túl sokat képzelsz bele a mérnöki munkába... Amíg nem kutat az ember, nem nagyon használ matekot mérnökként sem. Én például mesterséges intelligenciával foglalkozom, hivatalosan ez is egy matekheavy terület, de a jelenlegi munkakörömben nincs rá szükség. Meglévő, jól bejáratott algoritmusokat, kész függvényeket, már működő módszereket alkalmazunk, pofozgatunk. Nem használjuk aktívan a matekot, tudjuk, hogy mi mit csinál és milyen paraméteren kell változtatni adott esetben. De nem integrálgatunk ebédszünetben. Megmondom őszintén, soha életemben nem tudtam integrálni rendesen. Azonnal el is felejtettem azon a nyáron, mikor az utolsó ezzel kapcsolatos tárgyam meglett.
De egyébként nemcsak matekkal lehet jól keresni. Mindennel, amit nehéz megtanulni, ezért sok ember nem hajlandó rá.
Dehogy irigyledem ők max 15-20 év tapasztalattal keresnek annyit mint én burkoló
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!