Melyiket reszesíted előnybe, utanvét, vagy előre utalás?
Ha ingyenes akkor az utánvét.
Ha az utánvét pénzbe kerül akkor inkább kifizetem előre kártyával.
Ha az eladónak közvetlenül fizetsz kártyával, akkor vita esetén kérhetsz charge-back eljárást a kártyatársaságtól.
Ha a csomagszállítónak fizetsz, akkor nem. (Pontosabban csak azzal a szolgáltatással kapcsolatban kérhetsz charge-backet, amit a futárcég nyujt.)
Én az előre utalást preferálom mindenképpen, mert sokkal olcsóbb!
Az utánvét sokkal többe kerül + még borravalót is kell adnom a kihordónak és semmi garancia nincs arra, hogy nem egy fél tégla lesz a csomagban...
Nyilván megbízható eladótól kell vásárolni és nem a Jófogáson meg a cgbűnöző Marketplace-n valami noname alaktól, hanem pl. a Vaterán, ahol el lehet olvasni a korábbi értékeléseket és azok alapján eldönteni, hogy akarok-e vásárolni az adott eladótól.
"Mi van ha nem kapom meg a csomagot"
Ez bármilyen csomagnál előfordulhat...
Nekem is veszett már el csomagom a posta hibájából, mert a feladó tudja igazolni a feladóvevénnyel, hogy feladta, a csomagszám alapján visszakerestethető és kártérítési igény is benyújtható.
Az ilyen netes adásvételek alapköve a bizalom.
Ha ez nincs meg, akkor szerintem inkább ne vásárolj vagy tényleg csak személyes átvétellel, mert akkor nem ér nagy csalódás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!