Bitcoin vs befektetesi arany melyiket valasztanatok befektetesnek?mik az előnyök hátrányok?
Ez addig jó amíg Putyin nem gyalulja le hidrogénbombával az országot. Szóval atomtamadas esetén hiába asod el, utána keresheted.
Bitcoinnak atombomba al nem árthatnak ugyanakkor borulhat más miatt.
Én inkább másképp tenném fel ezt a kérdést. Mi az előnye annak ha mindent egy lapra teszel fel akar bitcoin akár arany vagy bármi más? Ha nyersz rajta akkor mindeneddel nyersz.
Mi a hátránya? Ha vesztesz vele akkor mindeneddel vesztesz.
Mi az előnye annak hogy haza a felét aranyba teszed a felét bitcoinba?
Nagy baj esetén van esélyed hogy legalább az egyik megmarad.
Atomtámadás esetén meztelenül kimenekülsz az országból és a Bitcoin bárhol felveheted a világban az aranyert viszont már nem tudsz visszamenni.
Általános Bitcoin válság esetén minden pisztollyal eltervezted de az arany az ott marad. Vannak jóval kisebb az esélye hogy mindkettő veszik el mint hogy csak az egyik. Mi van ha nem történik atomtámadás meg digitális világ rengés se? Akkor megmarad az aranyad is és a bitcoinod is utóbbival van esélyed hogy nyersz is rajta rengeteget arannyal nyerni nyem igen fogsz de legalább megmarad.
Hívják amúgy diverzifikációnak akkor én nem javaslom hogy csak ebbe a kettőbevrakd a a pénzt és másba ne, érdemesebb ennél jobban megosztani.
Hidrogén bombát mi nem kapunk amugyse csak a nyugat és a russzkik .
Legfeljebb Pestet pusztítanak el .szerintem .
Onnantól ország kozlekedese megbenul gazdasága is tönkremegy.
Atomhaboru esetén nemtudsz hova menni legfeljebb afrikaba Ausztrália
De az akor már lehetetlen.
Egy ilyen helyzetben a bitcoinnak semmi értelme ahogy az aranynak se
Egyedül a konzerv kaja és az üzemanyag meg gyógyszerek lesznek értékesek.
" Hidrogén bombát mi nem kapunk amugyse csak a nyugat és a russzkik . "
Direktbe tervezetten jó eséllyel valoban Nem, De ha már egyszer elindul akkor nem biztos hogy ott ér célba ahol akarják.
Vidéken elásni az aranyat valóban jobb ötlet mint a fővárosban de abba is gondolj bele hogyha atomtámadás érni a fővárost és sikerül neki utad az országból esetleg közép Európából is netán a kontinensről is, mekkora kedved lenne visszamenni oda az aranyért? Nem inkább örülnél annak hogy nem vagy ott és esetleg inkább veszni hagynád? Akkor itt egy madmax korszak lenne és visszamenni még talán sikerülne de odáig eljutni és utána ki is jutni újra...
Ezért jobb úgy megoldani hogy ha el tudsz menekülni ne kelljen visszamenni érte.
Bitcoin nagy előnye nem tudni hogy honnan hova kell menekülni és akkor tegyél ép hol leszel És ha neked menekülni kell akkor hova kell menekülni és hova sikerül menekülni de akárhova sikerül a Bitcoinhoz hozzá jutsz, akár azért kell mert találtál egy biztonságos helyet, akár azért mert nélküle nem tudsz tovább menekülni.
A konzervvel is ez a nagy probléma hogy nem tudsz magaddal vinni nagy mennyiséget és tárolni se tudod biztonságosan mert másnak is elsősorban az fog kelleni .
Ezt nem értik sokan a bitcoinnal hogy az a legnagyobb benne hogy el tudod dugni a kincset úgy hogy ne tudja más ellopni
Ilyen helyzetnel úgyse tudsz menekülni helyben kell várni valami pincében ameg lecsokken valamelyest a sugárzás.
Szerintem rádió is be fogja mondani majd akor sugárzási értékeket és a szeliranyt.
De amúgy a bitcoinhoz hálózat kell szerinted lesz internet meg áram egy atomcsapas után?
17# jó encsak azt lattom aranyat fizikailag magamnál tudom tartani most grammja 25e a tiszta befektetési aranynak van olyan hogy 30g veszel és úgy néz ki mint a tábla csoki 1 g szeletekre van osztva és torheto
Mármint úgy tűrhető hogy grammonkent
Minden egyes g külön értékesíthető mert rajta vannak az adatok jelölések.
De 1 g aranylapka akora mint kb a kormod fele szóval azt bárhova eltudot rejteni többet nyilván nehezebb .
Én abból indulok ki hogy áram nem lesz se internet .kivéve megerősített generátoral bíró helyeket .onnan megy majd a veszhelyzeti adás.
Nálunk azthiszem a Bukben van kormányzati bunker egy volt banya van megcsinalva .
Bitcoin infrastruktúrát nem értem vegulis a btc bányászok adják az ágyat?
De mi van ha elpusztul annak egy jórésze?
"Bitcoin infrastruktúrát nem értem vegulis a btc bányászok adják az ágyat?
De mi van ha elpusztul annak egy jórésze?"
Ettől zseniális az egész. Ha elpusztul nagy része akkor a maradék hirtelen sokkal többet kap vagyis mindent megtesz érte hogy tovább tudja üzemeltetni mert neki ez egy óriási lehetőség. Aki meg ezt látja az igyekszik visszacsatolakozni mert ha sikerül Ő is többet fog kapni mint korábban. Minnel jobban sérül annál nagyobb a motiváció hogy fenntartsák.
Mivel minden egyes helyen tárolják az összes adatot csak ugy lehetne eltüntetni ha minden gépet elpusztítani az ölősszes kontinensen és szigeten. De ezt csak akkora nukleáris háborúban lehetne ahol már tényleg nem maradna semmi ami fejlettebb mint egy kőbalta. Ez esetben valóban nem számítana kinek volt Bitcoinja. Ehhez olyan szinten kéne mindent megsemmisíteni hogy még helyreállítható hdd-k és alaplapok se maradjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!