Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi a havi vízszámlátok?

Mennyi a havi vízszámlátok?

Figyelt kérdés

Nekem havi 5 köbméter. 2 meleg, 3 hideg. Egyedül élek egy társasházban.

Nincs mosogatógépem, heti-másfél hetente egyszer mosok, nagyon ritkán főzök otthon, keveset mosogatok, bár csapvizet iszom, kevésnek gondolom a fogyasztásom.

Napi egyszer fürdöm negyedig engedem a kád vizet (kisebb kád, 70cm x1.5m)

Nővéremnek, aki ugyanezekkel a paraméterekkel egyedül lakik 8 köbméter. Ő gyakrabban mos és van mosogatógép.

Nekem 8e forint havonta, neki 10e forint. Csatornadíjjal, vízfelmelegítési díjjal együtt.

Kiváncsi lennék családosoknál, ahol több fő van, többet mosogatnak, fürdenek és jóval többet mosnak, mennyi az annyi?

2022. okt. 4. 14:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Kéthavonta jön errefelé és azt hiszem 8e körüli (tehát havi kb. 4e)
2022. okt. 4. 14:33
 2/16 anonim ***** válasza:
87%

2-en élünk. A párom zuhanyozni szokott, én kb. félig engedem a kádat. Hetente 4 mosás megy, mindem nap mososogatunk (folyó víznél), nyáron locsolunk.

Átalányt fizetünk, 11.000ft/hó. Az éves leolvasásnál túlfizetésünk volt.

2022. okt. 4. 14:35
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Na most megnéztem a számlái ,mert annyira nem követem, kb. hasonló paraméterek, mint nálad, 2 m3 meleg, meg 2 m3 hideg víz havonta, ezt kb. tartom is.
2022. okt. 4. 14:37
 4/16 NTBS ***** válasza:
88%
5-6 m3/hó. De túlfizetés szokott lenni a végén.
2022. okt. 4. 14:56
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
Ez nekem nagyon fura. Mi hárman vagyunk (feleségem, én, meg egy egy éves baba), és nálunk is 2+3 köbméter fogy. Mosunk vagy heti négyet legalább (de inkább többet), plusz rengeteg a mosogatnivaló is. Minden nap fürdünk, én van hogy többször is. Igaz csak zuhanyzunk, de akkor is. Főzni legalább 4-5ször főzünk egy héten, plusz a babának csomó minden párolás is van. Szóval nem értem, hogy hogyan tudsz egyedül annyi vizet használni, mint mi hárman. A nővéred 8 köbmétere is indokolatlan egyedül szerintem.
2022. okt. 4. 14:59
 6/16 A kérdező kommentje:

Ezek szerint én rontok el valamit.. de mit?

Mert tudatosan nagyon odafigyelek, hogy alacsony legyen a fogyasztásom.

Még mosdóhasználat után sem engedem le a wc-t csak 4-5. (kisebb dolog) után.

Eddig nem a pénz miatt, hanem a környezetvédelem miatt tettem.

De így is ilyen magas?

És másfél hetente kapcsolom be a mosógépet, és akkor is takarékos üzemmódban, ami 38 perces.

2022. okt. 4. 15:58
 7/16 anonim ***** válasza:

5főre havi 10m3, 8ezer forint.

Rengeteg mosogatás, zuhanyzás, mosás, kis és nagydolog, főzés, ivászat.

Az éves elszámolás +/-2-3m3 szokott lenni.

2022. okt. 4. 17:44
 8/16 A kérdező kommentje:
A 10m3 / 8ezerben nincs benne viszont a csatornadíj!
2022. okt. 4. 18:55
 9/16 anonim ***** válasza:
12 m3 havonta a vízfogyasztásunk, 4 fő. 72 euro/hó
2022. okt. 5. 06:04
 10/16 anonim ***** válasza:
Én nem mondom hogy sok de én egyedül használok el 4 köbmétert és 2 havonta érkezik a számla ezt még nem lépte túl SOHA. Az tény és való hogy nem sokat mosogatok tehát nem minden nap felmosni se szoktam hetente csak már mikor nagyon gáz 2 állásom van és marhára nincs ezzel se időm se kedvem foglalkozni napi szinten van porszívózás seprés szóval míg jó nem nyúlok hozzá. Viszont ki akadtam mikor látom hogy kis dolog után nem húzod le a WC-t szerintem ez nagyon gáz még ha környezetvédelem miatt is teszed hát nonszensz figyelj az büdös is lesz + vízkőves szerintem nem ér annyit. Nekem ebbe a 4 köbméterbe hideg és meleg víz is benne van. Heti 3 szor mosok fekete fehér színes. Bár mint írom nincs mosogatom de nem is nagyon lenne mit elmosnom mert munka helyen eszem otthon szinte csak hideget.
2022. okt. 5. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!