Idén dec 31-ig vagy 2023-ban előnyösebb nyugdíjba menni a várható havi juttatás mértéke miatt?
Figyelt kérdés
Sok múlhat anyagilag a nyugdíjba menés időpontján.#nyugdíj és mértéke
2022. okt. 4. 09:10
1/5 anonim válasza:
Az naptári évfordulónak nincs jelentősége. A befejezett biztosítási év számít. Mondjuk, ha május 31. óta vagy biztosított, nem voltak megszakítások, akkor június 1-től ugrik a százalék, de ha jól tudom, nem minden plusz 365 nap 1% növekedést jelent.
2/5 anonim válasza:
1, nem az a kérdés, hogyan lesz a százalék több.
Kérdező, add be jövő év elején, lehet kérni, ha már decemberben jogosult lennél, hogy számoljanak azzal is, januári kezdettel is, és azt állapítsák meg, ami előnyösebb. Úgyis előleget fogsz csak kapni tavaszik, akkor lesz végleges, mikor kijön a valorizációs szorzó a KSH-tól.
3/5 anonim válasza:
ja, és 1, nem biztosítási év számít amúgy a százalékok esetén sem, hanem arányosítanak a minimálbérhez, és ezzel jön létre az alapját képező szolgálati idő.
4/5 anonim válasza:
3.: amit 365 napos biztosítotti idő szerint számolnak. Most fogok én is nyugdíjba menni, és ezért körbejártam a dolgot. Mi egyéb ok lehet a kérdés mögött, ha nem a nyugdíj mértéke?
5/5 anonim válasza:
4, nem.
naptári évre megnézik a jövedelmed, arányosítják az adott évi minimálbérhez. Így fog kijönni egy összeg szepontjából figyelembe veendő szolgálati idő.
A kérdező arra kíváncsi, melyik évi számítással jár jobban. Évek óta brutálisak a valorizációs szorzók, többet kap, aki nyugdíjba megy, mint a bére volt. És nem mindegy, ideivel vagy jövő évivel számolnak. Ez volt a kérdés. Ez múlik az éven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!