Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol váltsak valutát?

Hol váltsak valutát?

Figyelt kérdés
Nagyapám beköltözött hozzánk, 30 millióért eladta a házát. Nem akar befektetni, mert kit udja mikor kell a pénz, meg napelem, meg házfelújítás hogy energetikailag jó legyen, a céges autó megvétele, és röpködnek a tíz milliók. Ez nagyon jó hogy ezeket megcsináljuk, viszont szerintem egy 10 millió legalább naradna, amit félre lehet rakni. 3 millióról meggyőztem, hogy váltsunk át devizába, belement. Itthon akarjuk tartani, széfben, szóval készpénzben lesz. Hol a legjobb az ilyen átváltása?
2022. szept. 28. 22:13
 1/5 anonim ***** válasza:
77%

Hát ezt jól feléltétek, mint a sáskák.

30 milla közepesen bénán befektetve is tudna hozni havi 200-300 ezret.

Egyébként a váltogatás kp-ban kétlem hogy nagy biznisz lesz. Lehúznak rögtön 5+%ot amikor oda váltod, majd még 5+ amikor vissza.

Én bevágnám egy SP500 ETF-be TBSZ számlán, és kész.

Vagy ha már deviza a nagy ötlet, akkor Revoluton dollárba, és kész.

Ha bátrabbak vagytok, akkor Nexo, nekem most ott van a devizám nagy része, havi 1%ot kamatozik.

2022. szept. 29. 00:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem éltük fel, 27 millió van még :) de jön a tél, muszáj megcsinálni ezeket a napelem és hasonló dolgokat. Ez egy 10 millió biztos lesz. Az autó 2. Van egy pincém, azt is fel akarjuk újítani, az is lesz egy két millió, hogy használható legyen nyaralni menni mondjuk. Nekem azt tanácsolták, hogy ne tartsuk forintban a pénzt mert elviszi az infláció. Ezért győzködöm őket hogy valamibe fektessünk. 3 millióra tudtam őket rábeszélni, mert ki tudja, mikor kell még hozzányúlni, mikor van költség amit fizetni kell
2022. szept. 29. 00:52
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Oké, ha gazdaságilag racionalizálható dolgokra költitek akkor végülis fair. Bár az autó sose valami jó befektetés pl..

Én a helyedben ekkora összegre csinálnék egy Revolut számlát, ott átváltanám és ott tartanám.

2022. szept. 29. 00:54
 4/5 A kérdező kommentje:

3 és akkor hogy jussunk el boltba vagy bárhova? Mert ha ez a munkahely megszűnik, akkor nincs autó. Azért szenved még ott anya, mert februárban tudja majd megvenni, azt akarja kivárni, aztán felmond és megy jobb helyre.

Ott nincs költsége a váltásnak? Vagy miért?

2022. szept. 29. 01:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Készpénzben valóban nem érdemes ilyen nagy összeget tartani, de befektetésben igen. PMÁP 30m forintra fog hozni kb. 4,5m a következő kamatperiódusban, váltási költség és számlavezetesi díj nélkül a magyar államkincstárnál. Csak akkor tedd más devizába, ha úgy gondolod ennél többet fog romlani a forint.

Revoluton prémium számla esetén (2500/hó) hétköznap korlátlanul váltasz kedvezményes feltételek mellett (középárfolyam +1forintot). Az viszont megint más kérdés mennyibe fog kerülni ilyen nagy összeg KP-ban kivéve ...

2022. szept. 29. 08:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!