Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elütöttem a pénztárgépet ez baj?

Elütöttem a pénztárgépet ez baj?

Figyelt kérdés

A sötét szürke ‘micra’ pénztárgépünk van, beütöttem az összeget 1300ft

És véletlen nem az összesenre nyomtam ami ugye kiadja a blokkot hanem a hitelre

Ígyis kiadta a blokkot de vajon most jó helyre került az összeg? Vagy egy “hitel”-be lesz a zárásos papiron?

2022. szept. 28. 18:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A hitelben lesz, mert annak is van egy gyűjtője. De ki lehet sztórnózni a blokkot, van róla videóm, ha kell akkor elküldöm. Ismerem a pénztárgépet, javítottam és használtam is ilyet.
2022. szept. 28. 18:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Nekem igazából az lenne a lényeg hogy az esti záráson ahol irja majd hogy az egész napos bevétel pl 180.000 ft ott akkor a 180ezerben az az 1300 is benne lesz?! Remélhetőleg
2022. szept. 28. 18:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Annyi a sztornó lényege, hogy át kell menni Eladó Mód-ból a Sztornó módba, és be kell ütni az összeget, majd nyomsz gombot ami ott van a pont mellett és rányomni, hogy rossz beütés és szimplán végig kell pötyögni amiket kér. Elsőnek ami fontos az a blokknak a száma és a pénztárgép AP száma. Szóval AP0000000/napnyitás/blokkszám Majd utána végig kell ütni amiket kérdez. De teljesen mindegy, mit írsz. Pl a irányítószámra az is jó, ha beírod, hogy 1. Ha végig nyomtad ezt a mentet akkor szimplán kiad egy blokkot ami egy hivatkozás arra amit rosszul állítottál ki.
2022. szept. 28. 18:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mondom, hogy nem lesz benne. Nem így működik a rendszere. Amit a hitelbe ütöttél az a hitel gyűjtőben lesz. Nem pedig a göngyölt összegbe ami maga a napzárás. Foglalkoztam pénztárgépekkel szerencsédre és 100%-ra mondom, hogy így van.

Még a pénztárgépet is tudom, hogy melyik típus az alapján amit írtál.

2022. szept. 28. 18:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Elküldöm inkább a pontos lépéseket levélben ahol van videó anyag is, mert nem feltétlenül kiadható linken van rajta. Könyvelés szempontjából egyébként probléma, hogy a hitelbe lett beütve.

Két lehetőség van:

1. Szólsz a cég könyvelőinek vagy a főnöknek és ők elintézik.

2. Megcsinálod a sztornót.

Mert így nem maradhat.

2022. szept. 28. 18:53
 6/12 A kérdező kommentje:

Ezzel a sztornózással inkább nem kísérletezek, de köszi azért

Emlékeim szerint már egyszer jártunk így és az egésznapos zárásban benne volt az összeg, de úgyis zárunk mindjárt és elválik

Max lesz benne +1300 ha nem adja hozzá az egész naposhoz

2022. szept. 28. 19:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, benne lesz a +1300. Annyival lesz kevesebb a Napi gyűjtőben. Viszont felette pár sorral ott a hitel gyűjtő ahol ott lesz a +1300 Ft beütés. :D

Sajnos nem olyan egyszerű ez és pár éve már minden beütés és kb 1 éve minden számla automatikusan megy a NAV-hoz. :D

Azért mindenképpen jelezd az illetékesnek, hogy ilyen történt, ne visszamenőleg kelljen a könyvelőknek korrekciót csinálni amikor lejelentik az Áfát, mert az pénzbe fog kerülni a cégnek és a legtöbb helyen nem szeretik a felesleges kiadásokat. (Szóval a havi adóbevallás előtt jelezd.)

2022. szept. 28. 19:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Hol lehet megtanulni ezeket?
2022. szept. 28. 19:32
 9/12 anonim ***** válasza:

A munkád folyamán.

2022. szept. 28. 19:48
 10/12 A kérdező kommentje:
Benne van az esti zárás összegében, jól emlékeztem!
2022. szept. 28. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!