Egyik fiam addig duruzsolt fülembe, míg eltartási szerződést kötöttem
vele. Házamban külön lakásban lakunk. Aztán, mert bizonyos összeget másik fiamnak adtam, megharagudott rám. Megszakította velem a kapcsolatot. Másfél hónapja nem láttam, nem is hív fel. Utoljára azt magyarázta, miért ne adjam oda a pénzt testvérének. És rám se néz. Gondoskodásról szó sincs. Felbontanám a szerződést, van-e erre lehetőség?
Keresd fel a közjegyzöt, ott meg tudjak mondani, mi ennek a pontos menete. De garantáltan fel lehet bontani, erre van direkt eljárás.
2022. szept. 28. 19:01
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. szept. 28. 19:12
3/9 A kérdező kommentje:
Nagy bajom, hogy nincs a szerződésről példányom, és fiam nem hajlandó megmutatni. Lehet szerezni másolatot? És azt mondja, a szerződés felbonthatatlan.Így van-e?
2022. okt. 11. 16:57
4/9 anonim válasza:
Hol készült a szerződés? Ott kellene lennie egy másodpéldánynak.
Ha nem hivatalos helyen készült, akkor nem valószínű, hogy érvényes. A legokosabb, meg felkeresel egy ügyvédet, ő tud megbízható felvilágosítást adni.
2022. okt. 13. 15:51
5/9 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Közben kigugkztam a témát. Csak arra nincs információm, hogy saját kézzel megírt indokaimat beadhatja-e az ügyvéd? Nem tudom lakásomat elhagyni.
2022. okt. 14. 19:59
6/9 anonim válasza:
Eltartási vagy öröklési? Az ingatlanra már be van jegyezve a fiad, mint örökös?
2022. okt. 15. 13:52
7/9 anonim válasza:
A közjegyzö kimegy a lakásodra is, ha mozgásképtelen vagy.
2022. okt. 18. 08:30
8/9 anonim válasza:
És mivan akkor ha mondjuk az Örökhagyó nem, de a leendő örökösök bontanák fel, mert nem akarnak örökölni,sem eltartani, de az örökhagyó nem engedi felbontani ezt a szerződést?
2023. febr. 20. 18:35
9/9 anonim válasza:
8, nem most kérdezted ugyan, de válaszolok. Ilyenkor a bíróság dönt. Az öröklési szerződés ugyanis kétoldalú jogügylet, azaz csak közös döntéssel bontható fel. Ha ez nem megy, akkor irány a bíróság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!