Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aranyba fektetni ilyen válságo...

Aranyba fektetni ilyen válságos időkben?

Figyelt kérdés

Van euroban és dollárban megtakarításom. Arra gondoltam, hogy 2 millát befektetnék aranyba, arra az esetre, ha beüt a trutyi az életembe lenne mihez nyúlni. Ezen se nem nyernék, se nem buknék, maga a stabilitás.

Mit gondoltok?

2022. szept. 17. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ennel nagyobb hulyeseget nehez csinalni mint aranyba fektetni.... Foleg most...
2022. szept. 17. 10:44
 2/4 anonim ***** válasza:
Hogyne buknal, folyamatosan valtozik az arfolyama, ev eleje ota 8%-ot csokkent, most a kamatok novekedese miatt tovabbi arfolyameses varhato.
2022. szept. 17. 11:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Akinek nagy portfóliója van, az 2-5%-nyi részét tartja aranyban a portfóliójának, ha régi vágású, sokat megélt ember, és azt a lehetőséget is reális veszélyként kezeli, hogy háború lesz azon a helyen, ahol lakik. Valamint olyan 2-3-4 számjegyű infláció lesz, hogy a papírpénzekkel fűtenek majd. (Lásd nagy gazdasági világválság)

Ha úgy véled, hogy az orosz-ukrán háború eszkalálódik és van esély arra, hogy Magyarország területén is harcok fognak dúlni, és ezzel párhuzamosan a világgazdaság, és a kereskedelem is összeomlik, akkor érdemes jól porciózható aranyat venni, hogy egy tyúkért, vagy egy heti ellátásért egy parasztgazdaságban tudj fizetni. [Lehet ilyet kapni, az arannyal kereskedők a legrosszab scenáriókra is fel vannak készülve: [link] ]

De ha a kockázatelemzésedben mindennek, amiről az előbb beszéltem, kicsi az esélye, akkor éppen most nem érdemes dollárt konvertálni aranyra. Neked kell eldönteni, hogy egy gazdasági összeomlásban lévő biztonságod mennyit ér meg most neked. Mert ahogy az előttem lévők írják, rövidtávon előnytelen és bukó üzlet lesz.

2022. szept. 18. 12:49
 4/4 anonim válasza:
Csak akkor éri meg,ha nem valtod vissza pénzre,hanem magával az aranyrudakkal fizetsz valamiért
2022. okt. 6. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!