MÁV bérlet számla nélkül, cég felé?
A munkahelyemen nem feltétel az, hogy számlát kérjek a MÁV bérletről, viszont nem is tudják, hogy nekem van diákigazolványom.
Na most ha én veszek egy diák MÁV bérletet, viszont a céggel a rendeset számoltatom el(úgy, hogy hihető legyen), lehet belőle bajom?
Nyilván ha lebukok igen, de ha nem kérnek számlát elég csak felmutatni a bérletet pl telefonos appban(és ott éppen a nem diák szerepelne, hanem a rendes munkásbérlet), akkor valahogy utána tudnak nézni, hogy én tényleg vettem e valóban munkás bérletet? A MÁV appból küldök egy képet nekik az már elég..
A cég bizonylatok nélkül nem számolhat el semmit a könyvelésében. A bizonylat lesz a MÁV bérletszelvényed, tehát valószínűleg azt le kell adnod, hogy a költségtérítést ki lehessen fizetni.
"én veszek egy diák MÁV bérletet, viszont a céggel a rendeset számoltatom e"
Ha nálam ilyennek bepróbálkoznál, már repülnél is. Ez biztos.
Csak bemondásra nem fognak neked elszámolni semmit.
Azt amit te szeretnél csinálni úgy hívják: bércsalás.
Minden valamirevaló cégnél aznap kirúgnak ahogy kiderül. A többi cégnél meg másnap rúgnak ki.
A munkába járás költség térítése elég nagy tétel a cégeknél, ezért odafigyelnek rá rendesen.
Nálunk többen is azt csinálták, hogy a 30km-re légő állandó lakcímükre kérték a költségtérítést, hogy onnan jár kocsival, közben meg a 1,5 km-re lévő anyja házából járt be biciklivel. :D
Ráadásul a te esetedben az is felmerül, hogy honnan van diákod és honnan tudsz szerezni - fizetés nélkül - egy teljes árú bérletet és ahhoz számlát? Ebből nem csak kirúgás, de rendőrségi ügy is lehet.
Azért a néhány ezresért ami a két bérlet ára között van megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!