Ajánlanátok kezdő befektetőként az ETF-eket TBSZ-en keresztül?
25 éves vagyok, tavaly kezdett el érdekelni az, hogy egyáltalán anyagi biztonságot teremtsek magamnak: Van 4.5MFt-om, amiből 2MFt-ot biztonsági tartalékként tartok (ehhez nem is nyúlok semmilyen esetben), a maradék 2.5Mft-ból legalább másfél-kétmillió forintot viszont szeretném valamilyen biztos befektetésre szánni
Nincsen senkim a családban, aki anyagi tanácsokkal tudna ellátni, a családomban és környezetemben mindenki napról napra él, és addig nem merek invesztálni, amíg az alapokkal nem vagyok tisztában: Valaki tudna segíteni pár tippel, hogy mire érdemes figyelni?
Köszönöm előre is!

Részvények magas kockázatú befektetések, rövidtávon nem biztosak, akkor érdemes belevágni, ha van negyedévente félretett pénzed amit bele tudsz tolni és a következő 10+, de inkább 20 évben nélkülözni tudod.
Magyarországon KBC és Ersteinvestment van, utóbbi alkalmatlan osztalékportfoliora, mert további díjakat számol fel. Amint az Interaktív brókers bevezeti a TBSZ számlát, mindkét magyar bankot magasan felül fogja múlni (évek óta ígérik).
Snp500, DAX jó irány, ráadásul mindkettőnél létezik olyan ETF, ami önmagába fektet (Accumulating). ETF keresésre oldal: justetf.com
Befektetés előtt szerintem érdemes vele kapcsolatos irodalmat olvasni, rengeteg pénzt spórolsz meg.
Köszönöm a tippeket, mindenképp utánajárok mielőtt belevágnék: az adók miatt, meg minden más buktató miatt, ami megakadályozná hogy megérje
A helyzetet az is bonyolítja, hogy nem szeretnék itt élni sokáig, hanem külföldre szeretném menekíteni amit lehet, de még az se tisztázott, hogy hol sikerül jobb állást találnom: rengeteg minden van még kérdőjellel az életemben, és semmi nem biztos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!