Jogos így ez a behajtás?
Figyelt kérdés
A férjemnek volt egy adóssága az egyik mobilszolgáltatónál. Pár számlát nem fizetett be, és ez az évek során több százezer forintos adósságra duzzadt, ami a részletezés szerint olyanokat is tartalmaz, mint pl. perköltség, holott soha nem volt semmiféle per. Most a behajtó cég megkereste a munkahelyét és elkezdték levonni az adósságot a fizetéséből. A dolog érdekessége csak annyi, hogy ez az adósság még azelőttről van, hogy egyáltalán megismerkedtünk volna, 8 éve vagyunk együtt. Az évek során semmilyen levelet, felszólítást, semmit nem kapott. Jogos ez a behajtás így? Ha jól tudom, 5 év az elévülési idő, vagy nem így van?2022. szept. 9. 12:07
11/11 anonim 

válasza:

#8: Miért indulnék ki magamból? Nem az én párom szekrényéből borult ki a csontváz.
Azt meg tudod mondani melyik válaszom volt a trollkodás? Amelyikben javasoltam az ügyvédet, vagy amelyikben felhívtam a figyelmed, hogy volt előzménye a dolognak, tehát nem az ügy elején vagy, ez már a sokadik lépés, vagy amelyikben felhívtam a figyelmed arra, hogy rossz információid vannak a felszólítások menetéről?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!