Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megváltoznak szerintetek most...

Megváltoznak szerintetek most a borravalózási szokások?

Figyelt kérdés

Mindenki árat emelt, infláció az egekben, a dolgozó nép fizetése meg maradt ugyan annyi.

Én eddig se adtam nagyon, mert szabad árasok, jóval többet keresnek mint én (pl fodrász, körmös, kozmetikus stb), de múltkor már egyáltalán nem adtam, amikor közölte az új, emelt árat.

2022. szept. 6. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Eddig se adtam, ezután se fogok.
2022. szept. 6. 15:04
 2/10 anonim ***** válasza:
17%
Remélem a dohányboltokban megmarad és továbbra is adnak jó néhányan.
2022. szept. 6. 15:22
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Én biztos, hogy nem adok borravalót.
2022. szept. 6. 15:26
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Eddig se nagyon adtam, eztán se fogok, csak kivételes esetben.
2022. szept. 6. 15:55
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Eddig sem adtam, kártyával fizettem mindenhol. Szóval ezt nem érinti az infláció. Le kéne szokni róla, főleg, hogy sok helyen az árba van építve.
2022. szept. 15. 18:28
 6/10 A kérdező kommentje:
hogy őszinte legyek, én kb cikinek is érzem tukmálni. 100-200 ft-okat nem "illik" adni manapság. 500-ból veszek inkább egy jobb csokit magamnak..
2022. szept. 16. 07:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Felejtsük el végre. Neked ki ad borravalót? Értem én, hogy ha elégedett vagy , ezzel fejezed ki a hálád, de ez egy fekete pénz, általában kártyával nem is lehet kiegyenlíteni, mellesleg meg sok esetben be van építve az árba (mondjuk az a tisztább). Ha nagyon elégedett vagyok, eljövök máskor is költeni, ez a hála. Baromság, minden szakmában így működnek a dolgok, engedjük már el.
2022. szept. 16. 07:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Ez a szokásos magyar okosság, ami okosabb akar lenni az ésszerűnél is, és a legrosszabb, hogy el is hiszi magáról, hogy az. Elég jelentős összetevője annak a folyamatnak, ami ide vezetett, hogy jóformán te vagy a legolcsóbb a világodban (és persze a többiek is nagyrészt ugyanígy vannak ezzel). Valami vagy működik, vagy nem. Ha neked kell gyógyszerezni az árszabást egy üzletben, már megette a fene. Persze, elfogadják, és örülnek, ha jó sok hasonló okosabbnál okosabb licitál rá az előzőre náluk. Hosszabb távon viszont mélyen szétrohaszt emberi kapcsolatokat is és gazdasági kapcsolatokat is. Nagyon nem trendi így gondolni erre, de ha fejre állunk is, ezek a tények.
2022. szept. 16. 09:36
 9/10 anonim válasza:
100%
Nemigen tudok már igénybe venni olyan szolgáltatást, ahol egyáltalán nyílna alkalmam borravalót adni. Régebben adtam.
2022. okt. 18. 21:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Eddig is csak az aprót hagytam ott, az àron felül.
2022. nov. 17. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!