Elképzelhető hogy a női kvótaőrület addig fajul hogy majd kötelező lesz az IT cégeknél is 50 % nőt alkalmazni?
Erre van kitalálva hogy az a nő, aki annak vallja magát.
Majd a HR osztály szól, hogy a férfiak fele mostantól vallja magát nőnek -plusz pénzért- és legyenek szívesek a "project" ideje alatt a női mosdót látogatni. Done.
Ilyet max állami szektorban tudok elképzelni, de ott a férfiak se csinálnak semmit.
De amúgy az a nagy büdös helyzet, hogy ritka ugyan a női programozó, viszont akit tényleg érdekel, az többnyire jobban csinálja, mint az átlag férfi!
Nálunk a PTI-n az évfolyamban kezdtünk 15-en. Ketten diplomáztunk le időben, én és az egyetlen lány. Amellett, hogy szép volt, jól is ment neki a programozás. Kár, hogy az én időmben nem találkoztam ilyen nővel...
"akit tényleg érdekel, az többnyire jobban csinálja, mint az átlag férfi!"
Hol talalhato errol statisztika?
Ja hogy még nem kötelező? 😯
Nálunk már most is 50-50 az arány.
Amikor felvettek benne voltam az 50% férfiban, szóval nem panaszkodtam. De volt már, hogy engem is és ismerőst is azért nem vettem fel valahova, mert hogy nőt keresnek.
(Angliában főleg, ott jelentkezés előtt nyomtatványt kellett mindenhol kitöltenem a nemi hovatartozásomról, a szüleim beállítottságukról és nemükről, testvérekkel ugyanez, valamint mindenkinek az most a neme, mint amivel születettek.. Mégis miért érdekli őket ez, ne kérdezd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!