Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor várható válasz és hol?

Mikor várható válasz és hol?

Figyelt kérdés
ÁNYK programon keresztül tegnap beadtam a t1011 nyomtatványt, hogy magam téríteném a tb-met. Erről jött is a tárhelyre visszaigazolás, hogy fogadták. Mi a tapasztalat, mikor lesz erre válasz? Az is a tárhelyre fog jönni majd? Lesz egyáltalán bármi, vagy innentől már nem jön vissza válasz több?

2022. aug. 30. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk mi okból adtad be hogy magad fizetnéd? A válasz attól függ majd....

Alap esetbe nem is kellett volna beadni már, a NAV 2020. július óta automatikusan értesít ki, ha magadnak kell fizetned

2022. aug. 30. 12:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért adtam be, mert nincs munkahelyem, magamnak szeretném fizetni. Amiért pedig szükség volt a beadásra az az, hogy nem szeretnék csekket kapni, átutalással szeretném rendezni havonta. (Nem ott lakom, ahová a lakcímem szól szóval nagyon macerás lenne, meg akar a fene csekkezni manapság amúgy is)
2022. aug. 30. 13:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha kapsz is csekket, akkor se vagy köteles csekken fizetni amúgy. Ugyanúgy utalhatod, vagy fizethetsz online a nav Elszámolási és Fizetési Rendszeren bankkártyával

Amúgy ha meg nem ott laksz, ahova be vagy jelentve, ajánlom a NAV-hoz bejelenteni a levelezési címedet direkt ilyen esetekre, mert ha papír alapon is kapod meg az értesítést hogy fizetned kell saját magadnak (mint írtam előbb, alapból kiküldik már az értesítést akkorris ha nem adsz be semmit), vagy bármi Nav-os dolgod jön levélen, pont ugyanolyan macera ezek szerint bármilyen papír alapú leveled, küldeményed után futkozni.

Megteheted ezt vagy ányk-s nyomtatványon a 22T34-esen, vagy ONYA-ba böngészős űrlapon is már

2022. aug. 30. 13:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha van ügyfélkapud (mivel ÁNYK-n keresztül nyújtottad be, ezért biztosan van), akkor elsősorban a tárhelyedre küldi ki a NAV az értesítéseket. Ha ott bizonyos időn belül nem veszed át azokat, akik indítja el postán papír alapon is az országos lakcímnyilvántartásban szereplő címedre.

2020. július 01-je óta nem kell semmire bejelentkezni. A 22T1011U nyomtatvány arra szolgál már csak, hogy kijelentkezz a járulék fizetése alól akkor, ha 2020. július 01-je előtti időszakot érint, továbbá, hogy utólag bejelentkezz, ha a fizetési kötelezettséged 2020. július 01-je előtti időszakra vonatkozna.

Tehát a 2020. július 01. egy vízválasztó dátum. Ha előtte időszak nem érint járulékfizetés szempontból, akkor sem bejelentkezni, sem kijelentkezni nem kell. Nem tudnak vele mit kezdeni a NAV-nál, mivel a fenti dátum óta a NEAK kezeli a járulék előírásokat, nem pedig a NAV.

Csekket egyébként is csak akkor küldenek, ha külön megigényled azt, ugyanis drága az előállítása, így akadályozva meg, hogy feleslegesen küldenek, Te pedig begyújtasz vele a kályhába. Ez független attól, hogy mit és hova jelentesz be.

Egyébként általában 30 nap az ügyintézési idő. A "választ" el sem tudom képzelni a fentiek fényében... :)

2022. szept. 1. 08:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor mi a teendő ilyen esetben? Én eddig azt tudtam ez a menetrend, hogy ha magam akakrom fizetni, akkor erről ki kell tölteni a fenti lapot vagy elektronikusan, vagy rendesen nyomtatottan. Ha más számlájáról fog érkezni (esetemben majd a pároméról lesz utalva) akkor arról is nyilatkozni kell. Én kitöltöttem beküldtem. Innentől gondolom akkor automatikusan adott hónap 12-ig mehet is az utalás majd...
2022. szept. 1. 19:33
 6/8 anonim ***** válasza:

"Ha más számlájáról fog érkezni (esetemben majd a pároméról lesz utalva) akkor arról is nyilatkozni kell."

Miért kellene erről nyilatkozni? Az államnak mindegy, hogy kinek a számlájáról utalják. A nyomtatványon nincs is erre vonatkozóan nyilatkozatkérés.

"Én eddig azt tudtam ez a menetrend, "

Fentebb írtuk már, hogy 2020. június 30-ig ez volt a "menetrend". 2020. július 01-jétől már nem kell bejelentkezni járulék fizetésére, csak a fentebb leírtak esetén.

A NAV automatikusan jelentkezik, ha fizetnivalód lesz. Mivel ők könyvelik fel az adófolyószámládra a NEAK által előírt járulékot, ezért addig, amíg ott nincs felkönyvelve semmi, tartozásod sincs, így fizetnivalód sem.

"Innentől gondolom akkor automatikusan adott hónap 12-ig mehet is az utalás majd..."

Mehet. Biztos lehetsz benne, hogy nem fogják visszaküldeni. Amíg nem íródik elő kötelezettség az adófolyószámládon, a befizetett összegeket túlfizetésként tartják nyilván.

2022. szept. 3. 05:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mivel még sosem volt rá szükségem ezért nem is vagyok képben ezzel az egésszel. Mindegy, ezek már be lettek adva, rosszat végülis nem csináltam, max feleslegeset. Nekem csak annyi a fontos, hogy ne legyek pirosban a rendszerben és hogy ne legyen tartozásom.
2022. szept. 4. 09:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Világos. OKÉ.
2022. szept. 5. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!