Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nettó 230 ezer forintból...

Nettó 230 ezer forintból milyen színvonalon lehet élni?

Figyelt kérdés
Saját lakás nincs, egyedül vagyok, a Dunántúlon élek. Nekem nagyon kevésnek tűnik, még 1 évem van az egyetemből, mesterképzéssel mérnökként is csak ennyit ír a profession.hu kalkulátora, szakmai tapasztalattal, tehát nem kezdőként! Félek, hogy nem fogok ebből megélni.

2022. aug. 18. 17:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Ilyen eladhatatlan szakmával, mint pl környezetvédők, vagy nyelvtudás nélkül/ közszférában lehetséges az általad leírt bér.

Szerintem (gépészmérnök, 13 éve a szakmában) most a reális kezdő bér olyan br 450-480k körül van+ juttatások, Cafeteria, de jó háttérrel (kapcsolatok, több nyelvtudás, jó prakting előélet, ilyesmi), ennél magasabbat is ki lehet alkudni.

No meg a villamosmérnök mindig többet kap, mint a környezetmérnök/quality mérnök, vagy a bányamérnök autóipari cégnél szóval nagyon nem mindegy melyik szakma, és milyen környezetben.

A diákok az irodában a netezésért visznek haza havi nettó 200at. Szerinted öket ha ugyan ennyiért akarná a cég diploma után szerződtetni, akkor maradnának?

2022. aug. 18. 21:49
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :)
2022. aug. 18. 23:00
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Szintén dunántúli megyeszékhelyen, szintén műszaki mérnöki végzettséggel 11 év munkatapasztalattal tavalyig én is ennyit kerestem. Idén végre emeltek, most pár tízezerrel több a nettóm.

Nekem lakásom, autóm van, így külön nem gyűjtök kimondottan semmire. Drága hobbim nincs, nagy nyaralásokra nem járok, nem iszok, nem dohányzom.

Így meggazdagodni nem fogok ennyiből, de kb kijövök belőle, ami nagyon szükséges, azt meg tudom venni magamnak.

2022. aug. 19. 20:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!