Van esélye, hogy az 1990 után született generációnak lesz nyugdíja?
Állami nyugdíjra nincs esély, a jelenleg fizetett járulékokból a mai nyugdíjasokat fizetik ki.
A fiatalok a rendszer vesztesei. A politikai rendszer is a jelenlegi nyugdíjasok kiszolgálására és mozgósítására épít, cél a kisebbségben élő gazdaságilag aktív háztartások elnyomása és kifosztása.
Nem, nem lesz. Szerintem a többségünk ezt meg se fogja érni, mert az országnak nem érdeke, hogy legyenek nyugdíjasok. mivel az folyamatos kiadás az államkasszából. Az az érdeke, hogy az egész életed végigdolgozd, ne kérdezz semmit, csak adózz. Aztán haj meg csendben.
Már most vannak cikkek, hogy ki akarják tolni a 70 éves korig a nyugdíjkorhatárt.
Jelenlegi hatalmi érdekek azt mutatják, hogy nincs esély rá.
Lásd:
- Már a mostani nyugdíjasokat is hitelből fizetik. Volt kollégám élettársa a nyugdíjbiztosítónál dolgozik és pontosan tudják, hogy üres a kassza, hitelből megy a kifizetés.
- Az állami egészségügy átalakítása is erre enged következtetni.
Fizess (éhbérből vagy hitelből) vagy meghalsz.
- Oktatás leépítése, így nem cél a magas hozzáadott értékű munkahelyek teremtése, hogy élhető fizetések legyenek, így marad a rabszolgatartás az összeszerelő üzemekben.
- Demokrácia, érdekérvényesítés leépítése. Jogbiztonság helyett, korrupt jogszolgáltatás, ellentmondásos törvények (jogselejt).
- Politikai és társadalmi erkölcs folyamatos romlása.
Igaz, h a most dolgozók fizetik a nyugdíjat a most nyugdíjasoknak. Ezért is kellett felemelni a Kata adót. Amikor majd a mostani fiatalok nyugdíjasok lesznek, akkor majd az akkori dolgozók fogják fizetni a nyugdíjukat. Amúgy most is van aki több, mint fél millios nyugdíjat kap. A kevés nyugdíjat a régi tsz dolgozók kapják. Meg akik az életük nagyrészét a régi rendszerben dolgozták le, kevés fizuért.
A nyugdíjra is igaz, h már nem az a lényeg, h valaki dolgozzon, mindegy mennyi fizetésért, hanemhogy minnel magasabb legyen a bejelentett fizetése.
Ha én most fizetem a mostani nyugdíjasok nyugdíját, az nem azt jelenti, hogy amikor én leszek abban a korban, az akkori fiatalok fizetik majd cserébe az én nyugdíjam?
Ugyanitt, ki milyen magánnyugdíjt ajánlana?😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!