Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy történik a postán a...

Hogy történik a postán a pénzváltás?

Figyelt kérdés

Összegyűlt egy kisebb mennyiségű aprópénz nálam ezt szeretném a postán beváltani. Hogy működik ez? Szétválogassam otthon különböző címletekre? Utánna néztem, azt az információt találtam hogy az átadott készpénz névértékének a 9,38%-a a számítás díja, ezen kívül kell még valamit fizetni? 18 év alatt is át tudom váltani?

Köszönöm a válaszokat!

2022. aug. 12. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Menj be a bankhoz, és mondd hogy pénzt akarsz a számládra rakni - ha még nincs, akkor akarsz junior számlát, és ezzel a kp-vel nyotod meg a számlád. Ott nincs elvileg díja a kp berakásnak, aztán kártyával tudsz vásárolni, így a kezelési költséget az eladó viseli.
2022. aug. 12. 11:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne váltsd át a postán, nagyon sokat levonnak. Dobáld inkább be pl. egy automata kasszába, amikor fizetni akarsz, majd ők xarakodnak vele az esti zárásnál.
2022. aug. 12. 13:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Be is kell rollnizni az aprót a következőkeppen

5-50

10-50

20-50

50-50

100-20

200-40

Rá kell írni nevet, elérhetőségét, és hogy mi van benne mekkora értékben pl 40x200=8000

De egyáltalán nem éri meg szerintem ott váltani .

2022. aug. 12. 14:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Érdemesebb kisebb üzletekbe bemenni megkérdezni nem kérik - e az apródat. Mi egy lapszabászatba mentünk be, tök örültek neki. 30 valamennyi volt teljesen vegyes címletekben.
2022. aug. 29. 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!