Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektessek most 10 000...

Mibe fektessek most 10 000 000 Ft-ot?

Figyelt kérdés
Nem akarok nagy hasznot, csak olyan befektetést, ami azért az infláció mértékéig megőrzi az értékét, és egy államcsőd esetén sem nullázódik le.
2022. aug. 11. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Vegyel ket garazst es add ki oket.
2022. aug. 11. 21:40
 2/11 anonim ***** válasza:
61%

Mivel, láthatóan bizonytalan vagy a pénzügyed kezelésében, az állampapírt ajánlanám.

Nincs államcsőd közeli állapot.

- [link]

- [link]

A pénzügyi ismereteid bővítéséhez, youtube-on a kiszámoló akadémiát ajánlom.

Természetesen vannak olyan vélemények is, hogy valamelyik külföldi devizába váltasd át a megtakarításaidat.

Ennek azért nézz utána!

2022. aug. 11. 21:47
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Menetrend szerint megjött a kiszámoló biztosítóreklám xd
2022. aug. 11. 22:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért az államcsődöt nem zárnám ki.

Pont a linkelt cikkben van egy mondat:

"Vagyis az utolsó két aukción feleannyi diszkont-kincstárjegyet adott el az állam, mint amennyit meg akartak venni, az átlaghozam pedig nagyon messze van a veszélyes 10%-tól, mindössze 5,33-5,45%."

Amúgy is ez egy 2013-as írás, most pedig 2022 van, és már a Diszkont kincstárjegyek is 9,5%-on állnak, de vannak már 12%-os állampapírok is. A költségvetés romokban, és ha nem sikerül lehívni az EU-s pénzt, akkor bizony jöhet egy krach.

Én most egy nyílt végű befektetési alapban gondolkoznék. Esetleg valamennyiért aranyat és svájci frankot is vennék.

2022. aug. 11. 22:19
 5/11 anonim ***** válasza:
27%

Bitcoin.

Aki allamcsod otletet felveti az vagy a fogalmat nem tudja ertelmezni vagy a gazdasaghoz nem ert

2022. aug. 11. 22:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell államcsődtől félned, de ha ettől tartasz, tedd az új Erste kötvénybe, ami garantált 11% hoz évente, két év lekötés esetén. Rizikó, hogy Erste is becsődölhet, hamarabbi kivétel esetén rengeteget bukhatsz, illetve szerintem kevesebbet hoz, mint az állampapír.
2022. aug. 11. 23:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az allamcsod a hitelek fizetokeptelenseget jelenti.

Mivel az orszag nagy reszt a sajat polgarainak van eladasodva forintban, igy technikailag nem tud allamcsodot jelenteni. A debizaban felvett hitelek aranya alacsony, azokat a jelenlegi helyzetben is tudja torleszteni az allam hiszen az exportbol boven van bevetele. Forintot meg annyit nyomtatnak es hoznak letre amennyit akarnak. (Igaz, ebben az inflacios kornyezetben nem lenne ez szerencses, de akkor is, ha nagyon egne a haz akkor a ott az mnb es kifizeti a lejaro allampapirokat)

Es a gazdadag az infacio miatt egyebkent jobban növekedik mint vartak, csak juliusban az iflacio miatt +260milliard jott be csak az afabol a varthoz kepest.

Nem vagyunk jó helyzetben, ez teny. Kell az unios forras, de azert nagyon nagyon messze vagyunk meg az allamcsodtol.

2022. aug. 12. 04:27
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

1-es

Igen, erre gondoltam én is. Egyet vettem is, de itt már 8 - 9 milla egy garázs, és a kiadás max. 30 - 35 000 Ft. Ez nem is lenne rossz, de olyasmi kellene, amihez szükség esetén részletekben hozzá tudok férni.

5-ös

"Aki allamcsod otletet felveti az vagy a fogalmat nem tudja ertelmezni vagy a gazdasaghoz nem ert"

Lehet. Nyilván nem vagyok gazdasági szakember, mert ha az lennék nem itt keresnek ötleteket.

Az "államcsődöt "nem a tankönyvi, klasszikus értelemben értettem, hanem úgy, hogy semmit sem akarok amihez az államnak köze van, mert egyszerűen már nem bízom benne. Sokkal jobb gazdasági helyzetben, ahogy hatalomra kerültek, az volt az első hogy elloptak 3000 milliárdnyi magánnyugdíj-vagyont, egyetlen tollvonással. Ma már ki hiszi el nekik, hogy visszafizetik - pláne kamatostól - az állampapírba fektetett pénzeket?!

2022. aug. 12. 07:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8: Hogyha nem fizetik meg a kamatot, a befektetők elpártolnak és tényleg államcsőd lesz. Az állampapír a magyar államnak nagyon jó biznisz, mert ha belegondolsz jelenleg 6,5% hoz évente az 5 éves PMÁP, miközben az infláció 13%, azaz kamatfizetés mellett is bőven nyernek rajta, ingyen van hitelezve a költségvetés - nem mellékesen a tényleges infláció magasabb. Még akkor is jó üzlet, ha alacsonyabb az infláció a kamatnál, mert a világon sehol máshol nem jut ilyen alacsony kamatozású hitelhez.

Éppen ezért, nem tartanék attól, hogy nem fizetik vissza a pénzt, az más kérdés, hogy állampapírból nem fogsz meggazdagodni, mi több, hosszútávon az infláció miatt reál értéken buksz rajta, de cserébe rövidtávon részben infláció álló, alacsony kockázatú befektetés.

A befektetők többsége éppen ezért tartja pénzének egy részét hasonló, alacsony kockázatú kötvényben, amelyhez évente - szükség esetén - kedvező feltételek mellett hozzáfér (ez az úgymond biztos pénz), a pénz másik részét pedig tőzsdére viszi, ahol 20+ év múlva nagyobb összeget szerezhet.

2022. aug. 12. 08:09
 10/11 NTBS ***** válasza:
50%
Ingatlan.
2022. aug. 12. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!