Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az a kérdés, hogy hol lakjak?

Az a kérdés, hogy hol lakjak?

Figyelt kérdés

Szombathelyről ingáznék Ausztriába az új munkahelyemre, ami kb havi 705.000 nettó (1700/1730€) .

Hétfőtől péntekig dolgoznék, délelőtt vagy délutános beosztásban, viszont hétvégeken haza mennék vagy épp a barátnőmhöz .

Otthon a család van, kis testvéreim és édesanyám, ők Fehérváron vannak . A barátnőm Győrben él, vele is hétvégente talalkoznék . (egyik hétvége család másik hétvége barátnő, hétköznap meg én idő )

A) lakás bérlés

Ez saját közeli rokontól lenne, kaució nincs, havi 100k+ rezsi 20k . A lakás földszinti, kert kapcsolatos és vadonat új mind kívül mind belül és teljessen felszerelt. Ha oda megyek csak egy bőrönd kell a ruhákkal és annyi . (idegeneknek ez az ár lazàn 150k + rezsi lenne így ez nagyon fair ár, csak lehet nekem még így is drága )

B) szoba bérlés 30k per hónap + 15k rezsi

Itt egy kert kapcsolatos hàzat kell elképzelni 3 szobával . Mind 3 szoba külön személyeknek kiadó ( ebből kettő szoba már ki van adva első éves egyetemistáknak egyik személyt sem ismerem)

Közös fürdő, közös konyha, külön szoba . A szoba nem éppen mai darab, kaució itt sincs . Elméletben az alap bútorok megvannak ( szek + asztal + régebbi francia ágy )

A havi kiadasaim :

Kaja 80.000

Benzin 90.000 ( a havi 4 hétvége utazással eggyütt )

Internet+netflix 10.000

+ a)lakás - b) szoba ami vagy 120.000 vagy 45.000

Megspórolt összeg :

A) 400.000

B) 480.000

A szobával havi szinten 80.000 forinttal tennék többet félre, de minőségben nagyon elmarad a lakáshoz .

Lakás előnyei hogy oda el tud jönni néha a barátnőm vagy akár a családom hétvégente látogatóba .

Egy hónapra nézve nem sok, de egy éves viszonylatban minimum 1 millió forint a különbség .

Autóm van ami saját, nem csili vili de nem kell rá költenem; igénytelen .

2022. aug. 4. 00:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a lakást választanám. Nem tudom, most mennyit keresel, ahhoz képest lehet, hogy 80 000 plusz kiadás soknak tűnik. Az én keresetem jelenleg van 700E körül, és ennyinél már nem tűnik soknak ennyivel többet kiadni ennyivel több kényelemért.
2022. aug. 4. 02:24
 2/8 A kérdező kommentje:

Régebben Salzburgban dolgoztam és akkor is szobát bérletem de akkor nem volt se család se barátnő a közelben aki látogatott volna, nem úgy mint most .

( alkalmazkodó vagyok, annó pedig a fizetésem 12%- a ment el a szobára )

Jelenleg ha a szobát választom, az a fizetésem 6%-át vinné el.

Míg a lakás 18%-át .

A kaja visz 12%-ot, az auto-benzin pedig 13% ot. (25% + a lakhatás 6% vagy 18% )

Egyébként 25 lettem pont idén ha ez számít valamit, havi 400-500 ezret szeretnék félre tenni ebből a fizetésből .

Ez mellett van még egy kis bevételem, de abból veszek ruházatot, mozi, étterem, programok stb.

2022. aug. 4. 03:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Az is fontos, hogy a barátnővel összeköltözést tervezed-e a közeljövőben.
2022. aug. 4. 04:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy a lakást választanám. Nem is kérdés.
2022. aug. 4. 05:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Tervben volt hogy költözünk, de ha ő is jön akkor 150k plusz rezsi a lakás . Akkor felesben fizettük volna .

( végül nem jön mivel nem engedheti meg a fizetése miatt, az ő fizetés nettó 300/350 között van )

2022. aug. 4. 06:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor a ráeső rész 80-90 körül van, a fizetése kb. negyede, ennyit mások is fizetnek lakhatásra. De ha ennyivel kevesebbet kereső párom lenne, akkor úgy csinálnánk, hogy fizetés arányában adunk bele a közösbe.
2022. aug. 4. 09:02
 7/8 A kérdező kommentje:

A páromtól sokkal többet dolgozom, ezért nem találom a fizess arányosság opciót helyén valónak. Akkor ennyi erővel dolgozhatok én is irodai munkát és keresek kevesebbet :)

Plusz nekem sajnos apum idő nap előtt meghalt, anyum egyedül neveli a kettő testvérem, nem fogok soha semmit kapni csak úgy öröklés néven ( bár nem is akarnék ) még a párom családja az enyémhez mérten nagyon gazdag és ott kettesbe osztanak majd mindent ha úgy alakul .

2022. aug. 4. 09:45
 8/8 A kérdező kommentje:

Ez lemaradt …

Szóval nekem magamtól kell vennem majd egy ingatlant és nem 70 éves koromra :)

2022. aug. 4. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!