Lehúzás lehet, ha egy netes rendelés során ami pl. 10 000 forintba kerül, olyanról küld számlát hogy 10000.00 HUF?
Az úgy már egyből nem tízezer hanem egymillió. Ezt a számlán így tünteti fel, valamint a kártyaszámot megadva küld SMS-ben egy jelszót megerősítésre, de ott is (a példa kedvéért) 10000.00 HUF-ot ír, az összeg link formájú és ha rákattintok, kivisz a link a telefon beviteli mezőjébe 1 000 000 számot beírva.
Ez lehúzás akart lenni? Ha beírtam volna a jelszót és megerősítettem volna a rendelést így, megloptak volna 1 millióval?
Nem kézzel fogható terméket akartam rendelni, hanem hozzáférést online tartalomhoz, egyfajta online szolgáltatást. De most hogy így belegondolok, nem is írta le a weboldal még azt sem, pontosan mi ennek a tartalma és miből is áll egész pontosan az a szolgáltatás.
Így már még gyanúsabb a dolog, lehet megúsztam egy komoly lehúzást.
Egyébként kösz, jó fej vagy. Végig olvastam mennyibe kerül méghozzá alaposan, de teljesen mind1 mit írnak egy eleve nem megbízható oldalon, az a lényeg hogy a számlán mennyi szerepel amit jóváhagyok.
Márpedig a tizedes vessző sem egyértelmű, Magyarországon például hivatalosan vesszővel választják le egy számról a tört részt az egészről, nem ponttal. A pont az nálunk jelenthet akár csak átlátszóságot elősegítő tényezőt, nagy számjegyek esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!