Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért vonnak a táppénzből is?

Miért vonnak a táppénzből is?

Figyelt kérdés
Voltam kórházban műtét miatt és kiszámoltam hogy 140.000 ft körüli összeget kellett volna kapnom. És úgy tudom hogy a kórházban töltött napokra a fizetés 60%-a jár. Erre jött a meglepetés hogy 140.000 helyett kikaptam 74.000 ft-ot. Nem elég hogy az ember nem tud dolgozni, műtét is volt, abból lábadozás és meg merik tenni hogy ebből a kevés összegből is adókat vonogatnak, mintha az övék lenne. Vonjanak a fizetésből, de hogy táppénzből is, az már durva.
2022. júl. 27. 08:40
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
ez van
2022. júl. 27. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Mert a táppénz is adó és járulékköteles.
2022. júl. 27. 08:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt is alapul kellene venni, hogy az ember nem nyaralni megy ilyenkor és ez az összeg a havi rezsire se futotta. Azért az már túlzás hogy 140 ezret megfeleztek és érjem be annyival.
2022. júl. 27. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
30%
A magyar állam mindenből lop. :)
2022. júl. 27. 13:33
 5/7 A kérdező kommentje:
#4, van benne valami, mert Amerikában van egy ismerős, aki munkahelyén balesetezett, 1 éve van otthon lábadozik, eltört mindkét lába és azt mondta hogy majdnem azt a pénzt kapja tisztán havonta az otthonlétre mintha rendes fizut kapna.
2022. júl. 27. 13:45
 6/7 anonim ***** válasza:
59%

Mondjuk az usa pont rossz pelda, mert ott 10millioknak nincs biztositasa es nem hogy tappenzt nem kapnak, de meg tizezer dollarokat is fizethetnek kezelesekert.

Az az erveles helyes hogy hat de az embernek pont betegen kene a penz az extra koltsegek miatt, csak hogy te betegen nem termelsz a munkaltatodnak, ha 100% lenne, akkor meg tobben visszaelnenek vele.

Egy kronikus fejfajast vagy gyomorvirust bekamuzni 1percig tart es ellenorizni sem tudja a doki hogy igazat mondasz vagy sem. Szepen kiir tappenzre es fejed az allamot es a munkaltatod.

Ahhoz hogy magasabb legyen az ellatas színvonala es a terites betegseg eseten sokkal tobb tbjarulekot kene fizetni.

2022. júl. 27. 14:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A kórházban töltött időre 50 %-os táppénz jár.

A táppénzből csak a 15%-os SzJAt vonják (SzJA kedvezmény itt is érvényesíthető), járulékot (18,5% Tb-t) nem.

A táppénz alapja több mindentől függ: folyamatos biztosítási jogiszony hossza, táppénz előzmény...

[link]

[link]

2022. júl. 29. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!