Igaza volt buszsofőrnek? (Link)
Szerintem teljesen igaza volt , ha mindenki így állna munkához egyből nőnének a bérek.
Tökös egy buszsofőr, az tuti!
De az utasokat sajnálom, mert rajtuk csattant a dolog és ők aztán ártatlanok az egészben. Lehet, egy csomóan elkéstek s káruk származott az esetből.
Úgy érzem, hogy nem volt joga velük kiszúrni. De megértem, hogy valakinek el kellett kezdenie a sarkára állnia a munkavállalók nevében és érdekében és ha mindenki csak annyit dolgozna, amennyit vállalt, akkor nem tudnának orrba-szájba túlóráztatni senkit.
Viszont úgy érzem, hogy ez nem mehet a többi ember rovására, mert mi lenne, ha például a műtőssegéd otthagyná a pácienst félpucéran a folyosón mondván, hogy letelt a munkaideje?!
Nem lehetett volna beszólni a központba, hogy ekkor meg ekkor le fog járni a munkaidőm, nem tudok időben végezni és küldjenek nekem váltótársat az xy megállóba, aztán ott csere?
De most őt úgy osztották be, hogy papíron 13:00 óráig van a munkaideje, de beraktak neki 12:40-kor induló járatot, ami menetrend szerint teszem azt 13:20-kor végez? Vagy összeszedett késést, és ezért csúszott a járata 13:00 utánra?
És azt sem tudjuk, hogy ez hányszor fordult már elő vele. Ha ez az első alkalom, akkor nincs igaza, ha a nagyon sokadik, és sose fizetik ki neki, akkor nyilván csak úgy lesz hangja a történetnek, ha utasokat is ott hagy.
És mi történt az eset után? Kiszállt, és onnan hazagyalogolt, és otthagyta a buszt? Vagy visszavitte a buszt, csak üresen, és akkor ennyi erővel akár utasokat is vihetett volna, mert úgyis arra ment, amerre a járat ment volna?
Amúgy meg értem én, hogy másik megyében magasabbak a buszsofőrök fizetései, de azért így is az átlag felett keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!