Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha bankautomatából veszek fel...

Ha bankautomatából veszek fel pénzt, be tudom állítani, hogy milyen címletekben kérem?

Figyelt kérdés
2022. júl. 11. 15:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

De ha például azt akarod, hogy legyenek benne 1000-esek, akkor olyan összeget vegyél ki, ami 9000-re végződik.

2022. júl. 11. 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Van amelyikben igen, de általában meg lehet úgy is oldani, amit az első írt. Úgy írd be az összeget, hogy mindenképp kapj aprót.
2022. júl. 11. 15:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Igazából százezerért lenne szükségem 5 ezresre. Postáról elhajtanak ezzel ugye?
2022. júl. 11. 17:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Vagy hol lehetne váltani ötezresre?
2022. júl. 11. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Az is megoldás lehet, ha a bankodba bemész, és pénztárban veszed fel a pénzt. Akkor meghatározhatod, hogy milyen címletben kéred (nem kötelező teljesíteniük a kérésed, azonban nagy valószínűséggel megteszik neked). Ennek csupán az a hátránya, hogy az ATM-használathoz képest költségesebb. Neked kell mérlegelned, hogy megéri-e a pluszköltséget. De a postán is létezik címletváltás, azonban az sincs ingyen ilyen darabszám esetén.
2022. júl. 11. 17:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És mennyivel lenne így drágább? Csak úgy hozzávetőlegesen kb. ? Duplája, vagy annyi azért nem?
2022. júl. 11. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Erste ATM-en lehet címletet választani: [link]

A múltkor Gránit/Euronet ATM-ből vettem fel 100.000 Ft-ot, 35 db ezer Forintos és 13 db ötezer Forintos címletet adott ki.

2022. júl. 11. 20:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az Erste ATM-nél sok éve választható 3 címlet. Eddig korlátozva voltak: 1000-esből és 5000-esből egyszerre legfeljebb 10-et lehetett kivenni.

Mivel kisebb címletekre van szükségem, úgy oldottam meg, hogy két részletben vettem ki a pénzt, és akkor választhattam összesen pl. 20 db 1000-est is.

Múlt hónapban véletlenül tovább léptettem, és engedett 10-nél többet is; nem próbáltam ki, hogy mennyi lehetett volna.

És az Erste nem korlátozza más bankok kártyáinál sem az egyszerre felvehető összeget. (Szemben az OTP-vel, ami idegen kártya esetén 100 ezres maximumot enged.)

Postán elég nagy összegig ingyenes a pénzváltás. Legfeljebb 200 ezer forintnyi nagy címletet (20- és 10 ezres) ingyen lehet váltani legfeljebb 30 db kisebb címletre (10-, 5-, 2-, 1 ezres; akár vegyesen is). Persze, ez egy alkalomra szól. Másik postán, vagy később, lehet újrázni.

2022. júl. 12. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!