Az rendben van, ha egy ügyvéd kér 1,5 % fizetséget egy meghiúsult ingatlan adásvételiért?
Mea culpa elbasztam. 0,13% volt amit kért, megírta sablonban a szreződés és beszélgetett az eladókkal. Akik nehéz esetek voltak.
Így már érthető az összeg. A jelenlegi remélem sikeres szerződésért 0,7%-ot kért.
Én a teljes díjat nem szoktam elkérni, ha meghiúsul az ügylet (kivéve, ha már nagyon-nagyon a végén, amikor én a munka 100%-át elvégeztem már), de valamennyit igen, hiszen én addigra már bizonyosan foglalkoztam vele. De ha mondjuk még aláírás nem volt, és földhivatalba sem kellett mennem, akkor a megállapodott összeg felét, de legalább 50.000,- Ft-ot kérnék.
Ha már aláírtunk, beadtam, és úgy hiúsul meg (fel kell bontani valamiért, vagy a függőben tartás lejár és elutasítják, mert a vevő nem fizetett, stb.), akkor az már nem az én bajom, tehát kérem a teljes pénzt. Sőt, ilyenkor sokszor még plusz munka van azzal is, hogy minden helyre kerüljön újra, és tényleg fel legyen bontva megfelelően a szerződés.
Szóval nem mindegy, milyen szakban volt a dolog, mennyit dolgozott már a kolléga, mit is jelent pontosan a meghiúsulás, stb.
0,13% az nagyon-nagyon kevés, ezt nyilván ő is csak a meghiúsulás miatt kérte így. Teljesen jogos elvárás, hogy valamit fizessetek neki. (Hogy ki pontosan, az attól függ, ki okozta kvázi ezt a kárt a másiknak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!