Mi szabja meg mennyi az euro árfolyama?
Figyelt kérdés
Nagyon nem értek ezekhez, csak mindig látom hogy változik. Most 409 azt hiszem. De ezt mi határozza meg? Miért lett hirtelen ilyen drága? Mit jelent azt hogy gyengül az euro, a forint? Mit kell ez alatt érteni? Aki érti egy kicsit is, annak megköszönném ha felfilágosítana egy kicsit2022. júl. 5. 21:32
1/7 anonim 

válasza:

Nem az euró drága, hanem a forint gyenge. Az eur az usd-hez képest például gyengült...
A forint pedig azért gyenge mert senkinek sem kell. Nem érdemes forintot tartania a külföldi befektetoknek, és nincs is mögötte olyan gazdasági teljesítmény ami ennél nagyobb erőt indokolna.
Tul sok pénz lett nyomtatva, ha úgy tetszik.
2/7 A kérdező kommentje:
és pl, miért nem váltunk akkor mi is eurora? mert olvastam hogy ilyen is tervben volt
2022. júl. 5. 21:44
3/7 A kérdező kommentje:
illetve amiért a forint gyengül miért viszik fel az euro árát?
2022. júl. 5. 21:45
4/7 anonim 

válasza:

Azért, mert az válthat euróra aki megfelel a kritériumoknak. Magyarország nem.
Továbbá a Fidesz kormány a kezdetek óta a lakosság kárára nyereszkedik a monetáris politikan, szándékosan gyengitve a forintot. Ez pedig most visszanyalt.
5/7 A kérdező kommentje:
gondolom akkor ez a szám már nem igazán fog csökkeni, csak nőni.
2022. júl. 5. 22:02
6/7 anonim 

válasza:

Azért gyengül mert a kormányba idióták vannak elöször ki vet különadókat növelik az ország adóságát drasztikusan.Utána meg árakat szabályoznak amiböl olaj turizmus lesz és én fizetem a németnek az olajat.Az eu még nem küld pénzt mert álcivil fidesz haverok szervezetek meg mészáros nyer rajta mindig.Ha te ezt kivülről néznéd nem ebben élnél te se fektetnél semmit a forintba.A másik hogy, kormány 1 nap allatt hoz törvényeket meg irja átt az alkotmányt ami megint nem jó a befektetöknek.De méda még mindig semmit nem mond a gyenge forintrol 24 órába csak ezzel kéne foglalkozni helyete néhány újság ir csak róla.A történelmi mélypont után meg min dolgoznak a vezetők a hogy, fő ispánok legyenek tuti itt fektetném be a pénzem ja nem.
7/7 anonim 

válasza:

Szerintem 450 fog megálni mivel semmit nem csinálnak nem is beszélnek róla.Mert amint beszélnének elismernék a rossz kormányzást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!