Olyankor az eladót terheli valamilyen felelősség ha a vevőnek a küldeményt simán küldi el, de a vevő állítása szerint nem kapta meg?
nem egyeztünk meg a küldés módjában, csak abban hogy mikor küldöm neki (eddig nemvolt gondom a postával) de most a vevő azt mondja nem kapta meg a küldeményt.
ilyenkor mit lehetne tenni?
Ha te nem a vevő kifejezett kérésére küldted simán a csomagot, akkor szerintem a te felelősséged is.
Pl. ha valamelyik aukciós oldalon veszek valamit és én kifejezetten kérem az eladót - mondjuk a költségek miatt - , hogy simán adja fel, akkor csak engem terhel felelősség.
Mivel te most a saját szakálladra nem ajánlva adtad fel, így véleményem szerint hibás vagy.
Simád, de hogy? Levélként, vagy csomagként. Mert a csomag könyvelt postai küldemény és lehet kerestetni. Ha pedig értéknyilvántartással adtad fel, akkor az ott szereplő összeget megtérítik.
Viszont ha sima levélként, és a vevő már kifizette neked az áru értékét, akkor vissza kell fizetned a pénzt, mert ő tudja bizonyatani, hogy átutalta/elküldte neked a pénzt, te meg nem tudod bizonyítani, hogy feladtad neki az árut.
sima levélként. egy buborék fóliás borítékban. 7000FT. értékü dologról van szó.
tudom bizonyítani egy blokkal hogy feladtam, mert azt kaptam.
de véleményem szerint, ha olyan a vevő és megkapta a cuccot ennyi erővel ő is mondhatja hogy nem érkezett meg és fizessem neki vissza vagy valami nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!