Ha adna az állam fixen annyi pénzt bármeddig amiből a rezsi + élelmiszerköltséged kijönne meg mondjuk + pár tízezer forint felmondanál és élnél abból?
"nem tudják mi az Élet valódi értelme mert valami anyagias megszokott életszínvonalról beszélnek, meg ilyenekről, hogy nem szeretnék KIPRÓBÁLNI a létminimumot"
Na mesélj, mi az Élet értelme? Vegetálni a társadalom legalján?
Köszi, én nem azért tanultam, hogy a létminimumon tengődjek!
"Szó sem volt FNAról. Ez segély lenne. Munkanélkülieknek."
Értem. Tehát korlátlan idejű segély a munkanélkülinek, ami elég a kajára és a rezsire. Magyarán a sok munkakerülő nolifernek esze ágába sem lenne többé dolgozni, mert az előre jutás vágya nincs meg bennük, hanem inkább elvegetálnának mások adójából.
Nem véletlen van időkorlátja az álláskeresési járadéknak! A 3 hónap persze szerintem azért kevés, de aki belátható időn belül (6-8 hónap) sem tud elhelyezkedni sehol, az nem is akar dolgozni, szóval kár pumpálni belé a pénzt.
Én azt mondom, hogy aki önhibáján kívül nem tud dolgozni (pl. betegség, fogyatékosság) azt támogassuk. Viszont aki TUDNA dolgozni, csak nem AKAR, az dögöljön éhen! Semmi keresni valója az olyannak a társadalomban!
Persze, hogy nem szeretném kipróbálni a létminimumot :D
Ne bsszatok már, hogy az olyan jó, meg akkor latszik az Élet értelme :D idióták.
"nem tudják mi az Élet valódi értelme mert valami anyagias megszokott életszínvonalról beszélnek, meg ilyenekről, hogy nem szeretnék KIPRÓBÁLNI a létminimumot"
Nem mondja senki hogy kőgazdagon lehet csak boldogan élni. Létminimumon élők általában nem repdesnek az örömtől.
Mi érdekes van azon, hogy a legtöbben nem 100ezret keresnek?
Ha 200 megvan, máris nem ott vagy, hogy rezsire meg kajára elég csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!