Melyik a jobb opció, ha biztonságban akarom tudni a pénzem, és nem akarom, hogy inflálódjon?
Figyelt kérdés
Szóval van 1,5 millió forint, amit viszonylag biztonságban akarok tudni. Jelenleg megtakaritási számlán van, ahol csak elinflálódik, innen venném ki valami normálisabb opcióba.
Az egyik, hogy az egészet átváltatom dollárba, és kp-ban őrzöm. A dollár aránylag stabil, viszonylag jól tartja az értékét. Kp-ban pedig a bank nem viszi el, nyilván itt is vannak kockázatok.
A másik a PMÁP. Ezzel is vannak kétségeim, pl. ha hamarabb kiveszem, mint a meghatározott idő, akkor nem tusom bukok-e, esetleg nagy válság hogy érinti hosszútávon.
Melyiket érdemes?
2022. jún. 19. 18:05
A kérdező szavazást indított:
Dollár kp-ban
PMÁP
7 szavazat
1/4 anonim válasza:
Annak mi értelme van, hogy a forintot beraknád PMÁP-ba, de a dollárt nem fektetnéd be semmibe, hanem hagynád kp-ban inflálódni?
2/4 A kérdező kommentje:
A dollár azért nem inflálódik annyira.
2022. jún. 19. 19:10
3/4 anonim válasza:
Csak szólok, hogy idén májusban 8,6% volt az USD inflációja, ami 1981 óta a legmagasabb érték. Év végéig 7% inflációt jósolnak, ami nagyon optimista.
4/4 A kérdező kommentje:
Jó, forinthoz képest akkor se inflálódik annyira, ergo simán benne van, hogy pl. 3 év múlva több forintra vissza tudom váltani, mint amennyiért vettem. Szerintem ha a dollár inflálódik is, hozzá képest minden jobban inflálódik. Amikor kb ez a világvaluta, ha ez 8%-ot inflálódik, akkor a forint legalább 15-t, ha nem többet. A PMÁP se követi a rendes inflációt, csak azt, amit behazudnak, hogy infláció. Most se találja már ki senki nekem, hogy 10% az infláció, amikor az árak alapján van az sokak szerint 20% is, meg érezzük is.
2022. jún. 20. 06:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!