Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit keresnek most a...

Mennyit keresnek most a pedagógusok?

Figyelt kérdés

Komolyan érdekel a kérdés. Van különbség, az általános, közép és felsőoktatási viszonylatban? Tantárgytól is függ a fizetés?

Válaszokat köszönöm!

2022. jún. 19. 09:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

[link]

A besorolás a végzettségtől függ: főiskola, egyetem, doktorálás stb. (Én H -ban vagyok, egyetemi diplomával.)

Tantárgyak nem számítanak.

2022. jún. 19. 10:04
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

1, ez a közalkalmazotti bértábla, a pedagógusokra nem ez vonatkozik.

Kérdező, jelenleg közoktatásban dolgozó pedagógus bére attól függ, hogy milyen végzettséggel dolgozik (középfokú, fősuli, egyetem, doktori), ezen felül a besorolásától (gyakornok, ped1, ped2, mestertanár, kutatótanár) ill. a ledolgozott évek számától.

Jelenleg ez úgy néz ki, hogy már az egyetemet végzett pedagógus is ugyanazt a bért kapja 6 tanítási éven keresztül, a 7. tanítási évtől pedig bruttó kb. 5000 ft-tal többet még 3 évig (onnan tudom, hogy én is pont ebbe estem bele). Magyarán már egy egyetemi diplomával is 10 éven keresztül ugyanazért az alapbérért dolgozol, ami nevetséges :D jelenleg br. 260 ezer forint (nem ennyi lenne, de kiegészítik, hogy meglegyen a bérminimum) plusz 20% ágazati pótlék, ami br. 52 ezer ft, tehát br. 312 ezer ft-ot keres ma egy köznevelésben/közoktatásban dolgozó pedagógus az első minimum 10 évben (ha "csak" főiskolát végzett, akkor ez még több év).

Erre természetesen jöhetnek osztályfőnöki, munkaközösség-vezetői, veszélyességi stb. pótlékok, amelyek mértéke NEM a bérminimum, hanem az úgynevezett vetítési alap szerint számítódik, ami br. 101500 ft. Tehát ha az osztályfőnöki pótlék mondjuk 10%-os (legtöbb suliban ennyi), akkor az egy egyetemet végzett pedagógus esetében havonta 20300 ft (bruttó).

Más a helyzet a bölcsődében, ahol az ágazati pótlék tudtommal plusz br. 100 ezer ft még, ill. a szakképzésben, ahol egyéni béralku lehetséges. A felsőoktatási bértáblával nem vagyok tisztában.

A tantárgy nem számít, nyelvvizsgák száma sem számít, semmi nem számít.

Köszi mindenkinek, aki ezt a rendszert élteti!

2022. jún. 19. 11:14
 3/12 anonim ***** válasza:

Feleségemnek, egyetemi mesterdiplomával minősülve (tehát nem gyakornok) nettó 207.000 Ft - ő gyógypedagógus, szóval se osztályfőnöki pótlék, se egyéb szánalompénz.

Ha valaki még gyakornok vagy "csak" főiskolai diplomája van, akkor bárminimum. Azt hiszem nettó 176 ezer körül van most a bárminimum

2022. jún. 19. 13:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezek elég szomorú dolgok. Azért kérdezem, mert nekem lenne lehetőségem elmenni általános iskolába tanítani testnevelést, igaz nem tanári, hanem edzői diplomával rendelkezek. Konkrétumokról azért nem esett eddig szó eddig, mert nem tudom elmenjek-e ebbe az irányba vagy sem.
2022. jún. 19. 13:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Edzői diplomával is a tanári bértáblát kapod majd. Tankerületek mást alkalmazni nem tudnak neked sem folyósítani. Vagy pedagógusi vagy ügyviteli besorolásban vagy. Ergo több nem lesz.
2022. jún. 19. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Gyakornokoknak és fősulis végzettségűeknek is jár a br. 52 ezer forintos pótlék, szóval az első jópár évben mindenki ugyanannyit keres. Ez akkor különösen pikáns, mikor gyakornokból ped1 leszel, harmadával több munkával, ugyanannyi pénzért. :)
2022. jún. 19. 15:44
 7/12 A kérdező kommentje:

Akkor kérek egy kis segítséget, pontosabban pontosítást. BA Edzői diplomával rendelkezek és nulla tanári pályafutással. Ugyanis edzőként dolgozok, sajnos a sportágban sem hű de magasak a bérek, de ezt megtudom úgy oldani, hogy másodállásként is folytassam. Tehát a pedagógusi ergo főállású lenne majd, ha úgy döntök.

1. Viszont akkor én jelen állás szerint melyik kategóriában tartoznék?

2. Hogy vannak ezek a pedagógus 1-2 és további dolgok, mert ezek sem tiszták.

Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat is, nagyon rendesek vagytok és sokat segítettek már így is. :)

2022. jún. 19. 17:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Te gyakornok leszel :) mivel nem minősültél még, így ped 1-2 nem játszik.

Magyarul bérminimum.

2022. jún. 19. 17:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha megvan a ledolgozott 6 éved (bárhol, bármilyen munkakörben), ped1 kategóriába kerülsz.

De most olvasom, hogy nincs ped diplomád és áltsuliba hívtak. Így csak a bérminimumra lennél jogosult, br. 260 ezer forintra.

Akkor járnál jól, ha nem lenne meg a 6 éved. Akkor ugyanis csak heti 20 órád lehet maximum.

(Ez persze kijátszható, és én összeteszem a két kezem, hogy olyan suliban dolgozom, ahol a max. óraszám feletti tanítást kifizetik.)

2022. jún. 19. 20:01
 10/12 Senior Séf ***** válasza:
72%
A pedagógusok kiváltságos helyzetben vannak. Dicső kormányunk minden évben megígéri nekik a béremelést. Aztán meg is tartja. Magának
2022. jún. 20. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!