Ezek az autótulajdonosok kénytelenek lesznek tömegközlekedésre, biciklire váltani ha megszüntetik a hatóságiáras üzemanyagot?
Nagyon nem szűk réteg. A gyári munkás, operátor céges busszal megy be. A tobbiek autóval. Aki autóval jár az 90% hogy máshogy nem tudna bejárni. Én is autóval járok, van is buszjárat arrafelé, de nem akkor amikor dolgozni kell mennem, meg hazajönni. Emellett a busz 10 perccel hosszabb időben, mint autóval, ami ráadásul ajtótól ajtóig megy, míg a buszmegállóig meg leszállva onnan a célig még 10-10 perc séta. Összesen fél órával nőne meg a bejárásom, ja és persze ezt szorozd meg kettővel, szóval napi 1 óra. És arról még szó sem esett hogy emiatt hamarabb kell bemennem, és később indulnom munkából, mert akkor van járat.
Mellesleg a munkáltató fizeti a benzinköltséget. Nem mondom hogy teljesen fedezik, de azért javarészt igen (nálunk több mint 100%). Kiszámoltam hogy ha 800Ft lenne a benzin akkor havonta 5000Ft-ot kell ráfizetnem. Szerinted emiatt buszra fogok ülni? Fenéket. És még aki 160ezret keres is, és 15ezerrel többet kellene fizetnie benzinért, az sem fog buszra ülni.
Az általad leírtak tökéletesen igazolnak engem.
Abszolút meg tudnád oldani a tömegközlekedéssel való bejárást, csak hát kocsival kényelmesebb.
Akkor még egyszer fussunk neki hogy mi volt az eredeti kérdés.
A 160-200e Ft-ot kereső, kis autóval járó emberek, a már nem hatósági áras üzemanyag, meg az 5-8 Ft/km költségtérítés mellett meg fogják tudni engedni az autóval munkába járást?
"5-8 Ft/km" Nem, 15Ft/km a kötelező minimum. Ma már minden cég ennél többet ad.
Nagy többségük igen, meg fogja tudni engedni magának. Ér nekik havi 15 ezret a napi +1-2 óra a családdal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!