Mitől ilyen drága az üzemanyag? 🤔
Közgazdasághoz értők próbáljanak segíteni!
Az olaj ára magas, de máskor is volt már ennyi, alacsonyabb üzemanyagárak mellett.
Hiány nincs a piacon, legalábbis ilyen hírek nincsenek.
Adót nem emeltek az országok, és az eur/dollár sem romlott ennyit.
Mégis duplája az üzemanyagok ára a tavalyinak.
Azért mert most keveset ér a forint. Az USD ért régen 240 forintot volt ennyi az olaj de a zkevesebb forint. Most 400 mindjárt az USD. Tehát nem az olaj ára magas hanem mi romlottunk le.
Más. Az olaj ára. Ez éppen annyi amennyit kitalálnak érte mert tőzsde. Szó szerint látják hogy drágán veszik akkor drágán adják.
Megint más. Nálunk az olaj ára kicsit máshogy alakul vagy alakulhat mert az usd-s olaj ára a jó minőségű pala olaj ára. Mi az ural olajat használjuk 80-90 százalékban. Ezt is jegyzik valamelyik európai tőzsdén. Ez azért olcsóbb szokott lenni.
Most 2-2,5€ az üzemanyag az EU-ban.
Az 2-2,5x növekedés a vizsgált időszakhoz képest.
Az olaj pedig nem is duplazodott csak majdnem.
Nem drága az üzemanyag.. annyian vannak az utakon mint a rohadás.
Majd akkor lesz drága az üzemanyag, ha fele ennyien lesznek az utakon.
Béci, elsiklasz a tény felett, hogy nem 2€ a benzin, hanem 2-2,5€.
Így már nem jön ki a matek.
De, tudod mit?
Legyen igazad. 😃
"Béci, elsiklasz a tény felett, hogy nem 2€ a benzin, hanem 2-2,5€."
Már bocsánat, de a 2,04 az nem 2 és 2,5 között van? Az én matematikai tudásom szerint igen, és hát elég jó voltam matekból.
És ugye még kérdéses, hogy melyik országról is beszélünk. Mert ne a 2008-as német árat és a mostani norvág árat hasonlítsd össze. Hanem a 2008-as németet a mostani némettel.
(Mellesleg 1,2-höz képest a 2-2,5 az messze nem 2-2,5-szeres, hanem 1,7-2,1-szeres, szóval itt már eleve egy méretes tévedésben voltál.)
"Legyen igazad. 😃"
Köszi, de én TUDOM, hogy nekem VAN igazam.
Hagyd Béci.
Olyan, mint a tipikus gyakoris, agyhalott.
Nem képes felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!