Aki hasznal WISE kartyat, elmondana nekem, hogy mikent mukodik a gyakorlatban?
A UK-ben elek. Tehat font utalasrol van szo. Most ott tartok, hogy mar megerkezett a kkartya, meg rautaltam £20— ot ssjat szamlarol. Meg nem aktivaltam. Kerdesek:
*Ha bankszamlarol bankszamlara utalok, azt le kell hivni kartyara a penzt, vagy utalas utan egybol fizethetek vele?
FMas is utalhat erre a szamlara vagy csak en a sajat masik szamlamrol?
*Ma 1 GBP = 467 ft. Ez azt jelenti, hogy Mo. - on barmelyik bankautomatabol ilyen arfolyamon tuudom a penzt kivenni, vagy a bank arfolyaman valtja majd at?
*Ha pl a fizetesem erre a kartyara kerem, akkor a munkaltatonak lesznek extra koltsegei, vagy csak a penzfelvetel jar koltseggel az utalas nem?
*Ha fizetek vele a boltban, az jar extra koltseggel?
Nekem teljesen uj ez az egesz, minden infot szivesen fogadok.
Te döntöd el, hogy milyen valutát terheljen a számlára az automata, azaz ki végezze el a konverziót. Ha azt írod be itt Magyarországon az atm-nél, hogy 5 ezer forintot terheljen, akkor a Wise ennyiben vált neked amennyit írtál. De ha kiírja a magyar atm hogy VAGY £10-t vonjon-e le a kártyáról, az nem jó mert ők váltanak.
Hogy ingyen utal-e a cég, attól függ hol dolgozol. Anglia? Akkor nem gond, a GBP számlára ingyen utalnak. Magyar cég? Szarakodás lesz az egész. Nekem nem tudtak utalni arra, hiába van HUF számlája a Wise-nak, swift kódja meg nincs, anélkül meg valamiért nem tudtak.
Valamint csak akkor jár költséggel amikor boltban fizetsz, ha más valuta van a számlán, de akkor sem sokat, csak egy kis konverzió díjat. Ha azonos pénznemben fizetsz, nem számol semmit fel.
Én a revolut-ot többet használom, jobban és olcsóbban vált. Wise utalásnál jobb csak.
Köszönöm valaszod!
Nekem most van az appon GBP, Euro, es Forint szamla. Ha Mo. - n forintot akarok levenni, akkor az appon belul a forint szamlara kellene eloszor penzt tenni? Vagy teljesen mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!