Mibe fektetnétek be 150 millió forintot, hogy "ne kelljen dolgozni" többet?
Crypto tipp nem kell, ugyanis abból lett, csak szeretnék kiszalni egy részével.
Ingatlan kiadás?
Mellette azt csinálnám amit szeretnék, lenne egy többnyire fix bevételem. A mostani munkahelyemen se keresek rosszul, de sokat is dolgozok érte. Szívesen lennék buszsofor, portás, kasszas..sok mindent kiprobalnek, ha a pénz már nem számít. Normális kommenteket kérek. Köszönöm előre is.
#3:
"Mesélj már kriptóról, amit nem lehet kivenni. :D"
Mesélek három lehetőséget is, a hogyanra. Nem is inkább neked válasz, hanem ezekre mindenki figyeljen oda:
1. Amikor a kripto nem is kripto. De az ügyfél elhiszi, tehát az Ő szemszögéből mégis az. Ez a "egység" csak egy rendszeren belül életképes, de semmilen valós értéket nem képvisel. Az üzemletők saját maguk határozzák meg hogy egy "egység" mit ér. És egy emelkedő, mesterséges árfolyammal csábítják be az áldozatokat. Egy ideig a rendszerből kilépő "meggazdagodottakat" az új belépők pénzéből finanszírozzák. De maga kripto a rendszeren kívül 0 értéket képvisel. Ez a Ponzi séma modern változata. Tipikus képviselője, itthon is magyarok milliókat buktak: az OneCOIN
2. Amikor a kriptok ugyan valós "konzervativ" kriptok, de a "portfóliót" kezelő átver. Befektetsz valós pénzt, amit a "portfólió kezelő" valós kriptora vált. Majd "forgatja". Te meg csak pislogsz hogy dagad a kripto számlád. De valójában nincs is akkora portfóliód, mint az általa bemutaott "egyenleg". Szerintem itthon ilyen a Sa....... Gr... Kft. nevű magyar cég is. Pár (valós) százerzres kriptó befktetéssel évi 9000% hozammal kecsegtetnek. Van ismerősöm aki pár százezret befektett, és a "virtuális" számláján már több tízmilliós érték van feltüntetve. De a jelen "gazdasági és kriptodeviza helyzet" miatt pillatanyilag nem tudják kifizetni. Amit nekem eddig erről mesélt az egészről, láttam a szerződést, stb., el is mondtam a személyes véleményem: nem is fogják tudni soha... Ügyesen kitalált, jogilag okosan körbebástyázott lehúzás.
3. Amikor a kripto is valós, a portfólió kezelő cég is legitim. Minden valós, de nem kapod meg a kriptot. Pl tesóm járt így a Bittrex nevű, teljesen legit kriptó tőzsden. BTC, ETH, és USDT-je volt kb 10e USD értékben. Évekig semmi bajuk nem volt tesómmal. Majd amikor kivette/transzferálta volna máshova. A kivétet "biztonsági" okból megtiltották, és minden fajta azinosítást kértek tőle (személyi/útlevél másolatok, stb). Amit az automatikus rendszerük MINDIG elutasított. Végül a pénztárcájából is eltünt minden (bár az egyenleg megmaradt). Tesóm szó szerint majdnem bőgött. Én könyörögtem nekik (tesóm nem tud angolul) hogy bármilyen azonosítást elvégzünk. Tesom már abba is belement volna hogy kiutazik az USA/UK-ba. Már küldözgettünk be közüzemi számlákat, a régi személyijét is amivel anno regisztrált, kb amit lehetett. Hetekig tartott a levelezés, és csak copy-paste válaszokat kaptunk. De vélgül sikerült, és hajszálon múlt szerintem hogy újra megjelent az egyenlege, és transzfert is engedélyezték. De ha Rdditen olvasgatsz, van akinek ez sosem jön össze. Vannak külföldiek akiknek több 100k-val zárolták örökre a Bittrex portfolióját. Pedig a Bittrex azért nem az utolsó kripto tőzsde.
Szóval van három lehetőség is, amit én ismerek, amikor "kripto" (vagy annak elsőre látszó dologból) sosem lesz pénz.
Nyilván abban igazad van, ha akripto valós, és semmi "probléma", akkor a kripto pénnzé tehető. De hát a kérdező helyzetét nem ismerjük, főleg a jövőre nézve hogy lesz-e vagy sem "probléma".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!