Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A jövő a készpénzmentes...

A jövő a készpénzmentes irányba halad.. ?

Figyelt kérdés
..mit használsz?
2022. máj. 20. 21:01
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Nincs köze a politikához annak, hogy rendkívüli helyzetben NINCS ATM!”

Ne játszd a hülyét kérlek!

“ Állítólag 60 éves korig bezárólag minden férfi hadköteles, kérdem én honnan ez a sok ukrán rendszámos porsche a ficsúrokkal?”

Ezt nem te írtad?

Elmondom neked, már régebben is voltak itt. :)

2022. máj. 21. 07:29
 22/25 A kérdező kommentje:

06:43

Kíváncsi voltam, arra is ki használ Applikációs és ki fizikai kártyát.

2022. máj. 21. 07:33
 23/25 anonim ***** válasza:
17%

Én utálom a készpénzt. Koszos, számolgatni kell és ha nem írom be a költségvetésembe, később nem tudom visszanézni.

Mindig telefonnal fizetek, még a sarki pékségben is, 200 forintot is. Havi egyszer felveszek pár tízezret, ami elég azokra, amit nem tudok kártyával fizetni.

Az, hogy egy lehetséges vészhelyzet miatt csak készpénzt használ valaki, nettó hülyeség. Bérelek egy garázst amit muszáj vagyok kp-val fizetni, mert a tulaj "nem bízik a bankokban", mert anno a Postabank csődbe ment. Mondta, hogy minden fizu után az egészet leveszi KP-ben. Nevetséges. Sokkal könnyebb volna utalni, neki meg nem kéne havonta jönni a pénzért.

De a kúrmány se a készpénzmentesség irányába megy. Ingyen ATM készpénzfelvét, parkolás és autópálya matrica vásárláskor "kényelmi díj" ha elektronikusan veszed, stb. Nemrég olvastam, hogy a covid miatt megugrott itthon a bankkártyás fizetés és most már a tranzakciók 35%-a kártyás. Szánalmasan alacsony. Irigylem Svédország, ahol gyakorlatilag már nem használnak KP-t.

2022. máj. 21. 10:04
 24/25 anonim ***** válasza:
92%

"Irigylem Svédország, ahol gyakorlatilag már nem használnak KP-t."

Egyrészt használnak, másrészt meg miért zavar az, ha valaki kp-t használ? Én is ritkán használok, de szíve joga mindenkinek.

Ja és még valami eszembe jutott, ami szerintem nem igazán fogja lehetővé tenni középtávon sem azt (ötlet szinten sem), hogy megszűnjön a kp felhasználás a jövőben. Ezzel a döntéssel gyakorlatilag kötelezővé válna a bankszámla és a bankkártya fenntartása, ez pedig pénzbe kerül most is, külön-külön. Tehát vagy törvényben kellene az államnak köteleznie a bankokat valóban ingyenes alapcsomagok létrehozására, vagy egy állami szervnek kellene magára vállalnia ilyen feladatot. Külföldön van valahol ilyen?

2022. máj. 21. 10:22
 25/25 anonim ***** válasza:
26%
Kínlódjon a készpénzzel, aki akar, de legalább ne azt szankcionálnák, aki halad a korral és elektronikusan fizet. Pl parkolásnál legyen az apróval fizetés drágább, ne az elektronikus.
2022. máj. 21. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!