Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyi az átlagos megtakarítot...

Mennyi az átlagos megtakarított pénzösszeg 30 éves kor körül magyarországon?

Figyelt kérdés
Nekem 11millió forintot sikerült megtakarítani, 28 éves vagyok.Van 2db autóm aminek az összértéke kb 2.2millió Ft.

2022. máj. 19. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én 34 vagyok. Kb 14M Ft olyan megtakarításom van amihez gyorsan hozzá tudok nyúlni ha kell. Van 3 ltp amivel a meglévő (~10M hitelt fogom törleszteni), van 2 hosszútávó nyugdíjmegtakarításom amihez nem tervezek hozzányúlni.

Egy lakás egy új autó. Innen szeretnék tovább lépni kertes házba de jelenlegi árak melett még sokat kell várnom.

2022. máj. 20. 12:28
 12/17 anonim válasza:
Nagyban függ a családi háttértől, ha mondjuk van lakhatásod és csak a rezsit kell fizetned, akkor nem kell fájjon a fejed, mert tényleg lehet gyűjteni. Viszont, ha nulláról kezded albérletben (esetleg mínuszról, diákhitel/áruhitel/lízing/lakáshitel…), akkor valószínüleg nemhogy megtakarításod nem lesz, hanem adósságspirálba keveredtél.
2022. máj. 20. 15:22
 13/17 anonim ***** válasza:

27 éves koromig 7 millió forintot gyűjtöttem albérletben lakva (csak szobát, nem egész lakást bérelve), aztán családi segítséggel is vettem lakást, beleforgattam a saját pénzemből is 6 milliót és egy kis hitelt is vettem fel.

Most 29 vagyok, van már megint félretéve 3 millió forintom, de közben a lakáshitelbe is előtörlesztettem másik 3 millió és szeretném előre kifizetni pár éven belül. Ha nem veszek lakást lenne most 12-14 millió félretéve, de albizhatnék még mindig.

2022. máj. 20. 16:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon a lakoság 50%-nak, semmilyen meg takarítása nincsen, csak egyik hónapról a másikra él. Sajnos ez van, de lehet hogy az 50% az ennél több is van.

Én 36 éves vagyok és az Audiban dolgozom lassan 17 éve.

Annyit tudtam el érni, hogy van egy deviza számlám amin van kb.. 5000 euró, amihez bármikor hozzá tudok nyúlni, ha nagy baj lenne pl.... meg szűnik a munkahelyem.

Van egy saját ingatlanom, amin van egy 80nm2-es ház, ami hitel mentes, ennek egy része örökségből.

Plusz 200g befektetési aranyam, amit ha kell el tudok adni.

Annyi pénz rakok félre, amennyit tudok, van hogy havi 180.000ft de olykor csak havi 50.000 ft vagy kevesebb. Van egy feleségem, és egy kisfiam.

2022. máj. 20. 17:08
 15/17 anonim ***** válasza:
93%

29 vagyok, programozo.

jelenleg 50 millio kornyeket eri az osszes megtakaritasom, ingatlan nincs, auto van, par honapja ez meg 70 millio volt, sajnos azota a tozsde eleg sokat esett

2022. máj. 20. 20:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Mi a párommal 4 éve kezdtünk el dolgozni, igaz nem vagyunk még a 30-as korosztály, de közel járunk hozzá.

Úgy, hogy albérletben kényszerülünk lakni és szerencsés módon élnek a nagyszüleink, szüleink (ergo nem volt még mit megörökölni), 7 millió forintot tudtunk félretenni. A cél a saját lakás vásárlás, de most nem merünk belekezdeni, előre tippelt gyerekszámra pedig nem akarunk felvenni családi támogatott hitelt.

2022. jún. 13. 19:28
 17/17 anonim ***** válasza:
30as korosztály 0 megtakarítás 0 hitel szép az élet gyerekek
2022. okt. 17. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!