Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jófogáson szoktak átverések...

Jófogáson szoktak átverések lenni?

Figyelt kérdés

Nézem én a jófogást, és különböző elektronikai eszközök vannak feltéve (pl konzolok) de úgy hogy kb fél áron mint a bolti ár. Oda írják hogy "nem használt" meg hogy "csak a kép erejéig bontotta ki".

Ráírok, erre írja hogy ő csak előre utalással adja fel postára a terméket, mivel elektronikai eszköz, stb.

Én meg annyira nem bízok ezekben a dolgokban. Olyanokat olvasok a neten hogy kis hazánk rendőrei konkrétan kinevetnek ha ilyen átveréssel fordulsz hozzájuk, nem nyitnak aktát 50-60 ezer forintos lenyúlásért, a jófogás és a bank se utal vissza pénzt, ahogy ezen az oldalon is írták többször "tanulópénz" lesz a dologból.

És hát én nem szeretnék 60-70 ezret tanulópénzként kifizetni valami csalónak úgy, hogy engem konkrétan semmi és senki nem véd meg egy ilyen helyzetben.

Ezért én félek rendelni erről az oldalról, pedig jó lenne beszerezni néhány ilyen terméket fél áron. Aztán lehet hogy tisztességes emberek, ki tudja. De így hogy konkrétan engem hülyéznek le ha átvernek, ez így eléggé gáz.

És ezért nem is rendelek semmit. Mert annyira félek hogy átvernek.

Ezért írtam ezt a kérdést ki ide, van tapasztalata bárkinek ilyen téren? Hogy mi van akkor ha oda írja nekem hogy "tökéletes állapotú termék" és kijön valami törött vagy el sem induló dolog, esetleg lelép a pénzzel? Ekkor mit lehet tenni?

2022. máj. 17. 19:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szoktak. Ez a fillér cseszés legnagyobb kockázata vagy ára.

Aki korrekt és megoldható azzal találkozz személyesen és ha van rá lehetőség próbáld ki helyszínen.

Előre semmi képp ne utalj!

2022. máj. 17. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Na mit gondolsz?
2022. máj. 17. 19:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály, hogy ami túl szép ahhoz hogy igaz legyen, az nem is igaz. Józan paraszti ész használata erősen javasolt!

Az viszont marhaság, hogy a rendőrség nem kezd semmit a feljelentéssel. Sőt, nagyon sok esetben meg is fogják az elkövetőt - csakhogy te azzal nem vagy kisegítve.

2022. máj. 17. 19:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, de nekem pl ott van példának egy egyetemi haverom, mindenét használtan vette netről, telefont, videókártyát, gép alkatrészeket, érintős teló töltőt, és sorolhatnám, mindene tökéletes állapotban volt, és kb fél áron jutott hozzá használtsága miatt.

Ezért gondolom én hogy van benne esély hogy nem átverés, mert ő is csak így rendelgetetett, sosem vágták át.

Tehát hogy én ezt így láttam elég hosszú időn keresztül.

Viszont én ennek ellenére félek hogy csőbe húznak :S

2022. máj. 17. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne utalj előre. SOHA! Jófogáson nincs értékelési rendszer, bármikor megléphet az illető. Személyes átvétel, vagy megbízható platform (Hardverapro, Vatera).
2022. máj. 17. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Most voltam tárgyaláson, 61+13 rendbeli jófogasis csalás, 1 év 10 hónap kb 2,5 milliós kártérítés, az utóbbi esetben csak 4 érte el az 50.000-es értékhatárt.
2022. máj. 18. 05:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ami túl olcsó az gyanús. Meg kell próbálni személyesen átvenni ha elzárkózik tőle, akkor hagyni.

Érdemes zárt csoportokban, forumokon kereskedni, ahol vannak értékelések és ott lehet előre utalni, én is szoktam, de mindig ésszel és ha bizonytalan vagyok akkor inkább nem.

2022. máj. 18. 12:01
 8/8 Haburc ***** válasza:
100%
Ha elektronikai eszközökről van szó, én javasolnám a hardveraprót. Ott leinformálható az eladó, pozitív értékelések, hozzászólások alapján. Akink már legalább 20-30 pozitív értékelése van, attól lehet vásárolni, de aki gyanakvó, annak javaslom olyan eladót keressen akinek 100 feletti pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése. Én is vettem egy príma HP ENVY 15 típusú notebookot 4. generációs i7 es 8 magos processzor, 8 giga RAM 250 Gigás SSD, dual bandes wifi, dupla VGA Intel HD plusz NVIDIA GTX 850-es dedikált VGA, érintőkijelzős full HD-s felbontással. Mindössze 80 ezer Ft-ért. Tökéletesen műxik. Szerintem megérte. Nem is vennék újonnan Celeronos meg Dual core-os vackokat! Ja és az eladónak több mint 400 pozitív értékelése volt.
2022. jún. 22. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!