Mennyire szabályszerű 2022-ben 20 millió forintot készpénzben átadni egy lakás vásárlásakor?
"Nem konkrétan a kezemben van, mert el van ásva a kertben."
Ugye viccelsz?
Ismerősöm most vásárolt vidéken ingatlant. Ott is ez volt kp-be kérték.
12 millióra fizetett a banknak 260 ezret, hogy kiadták a pénzét.
Ennyit a bankokról.
33:
De mi a baj vele még mindig nem értem.
Van ewgy ház, tuti ez kell. ára okés.
Az eladó kp kéri, banki költség mondjuk 20e ft. Ha nem fér bele 20 e ft ért lemondjuk az egész házat.. husz ezerért..
Ha belefér, ugyvédnél szerződés megköt, a tulajdonjog átruházót odaadja az eladónak. aláírva készen.
Elmennek a bankba, a bankos odaadja a pénzt az eladónak, az eladő a vevőnek a tulajdonjog átruházó nyilatkozatot.
Kezet fognak viszont látásra, és kész.. az eladóé a pénz, a vevőé a ház.
Nem kell az eladónak 20 millióval buszra szállnia, nem kell meg se fognia ha fél tőle.
Igazából soha nem értettem hogy egy ház vásárlásánál 30 perc pusz munka és 10-20-30 ezer forint miért is számít bármennyit is.
“ 32%
Én is KP-s vagyok, nincs is bankszámlám, azon csak addig van pénz, amég a számítógép azt mutatja, lehet maradi vagyok, de én az elektromosság gyenge ellátására nem bízom a pénzem.”
Mondjuk, a papírpénzed is csak gyújtósnak lesz jó, ha a digitális bankolás az elektromos energia hiánya miatt leáll
Nem beszélve arról, hogy ha kirabolnak vagy leég a házad, akkor mi van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!