Budapesti, egyedül élő egyetemisták, ti mennyit költötök egy hónapban?
Augusztusban fogok felköltözni szeretett fővárosunkba egyetem miatt, így tudni szeretném, hogy kb. mennyivel kell, hogy számoljak egy hónapban
Elsősorban a kajára, tisztálkodószerre (lány vagyok), szórakozásra elköltött pénz érdekelne, mert fogalmam sincs, hogy egy fő mennyit fogyaszt, mert a lakás várható havi költségét nagyjából kiszámoltam, de azt is szívesen hallom
Ugyanitt spórolási/költözős tippeket elfogadok:D
Nem egyetemistaként is ér? :D
Nekem havi étel, magamra főzve 50 ezer/hó.
Háztartásra nálam elmegy 10 ezer. Van hogy minden egyszerre fogy el (mosószer, vízkőoldó, felmosó...), van hogy csak 1-2 dolog.
Kozmetikum: te tudod :) nekem kb 5000 havi szintre bontva
Rezsim: 35 ezer körül (internettel)
Szórakozás teljesen egyéni: nem mindegy, hogy egy limonádé a csoporttársakkal a havi szórakozás, vagy minden héten beültök valahová. Ezt csak te tudhatod magadról.
Egészség: vitaminok, női higiénia cikkek, 1-1 fájdalomcsillapító, fogamzásgátló(?), 5-10.000
Bérlet: ?
Hazautazásod ára?
28/N
Olyan szinten drágul minden, hogy lehet, hogy egy mostani válasz szeptemberben (iskolakezdéskor) már majdhogynem haszontalan lesz.
Őszintén egy tippet tudok adni spórolásra: legyen a közeledben Lidl, Aldi vagy Penny. Plusz még talán azt, hogy a saját márkás termékek nem feltétlenül rossz minőségűek, ki kell próbálni, aztán sokszor kiderül, hogy kb. teljesen ugyanaz mint a másfél-kétszer drágább "márkás".
Szórakozás: már egy kifőzdés étkezés is a belvárosban 2500-tól indul, a sör meg a frekventáltabb, de semmi extra helyeken is már átlépte az ezres határt. A diákbarátabb árakkal dolgozó helyeknél 600-700 egy korsó sör.
@2
szerencsére ingyenesen utazhatok a városban, illetve a hazautazásom is csak párszáz forint, mivel 90%-os kedvezménnyel utazok
a szórakozás témát tényleg bővíthettem volna, de én csak puszta kíváncsiságból kérdeztem, hogy másoknak ez mennyit szokott jelenteni
A válaszaidat köszönöm, eszembe jutattál új dolgokat is, mint mondjuk a gyógyszereket:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!