Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Budapesti, egyedül élő egyetem...

Budapesti, egyedül élő egyetemisták, ti mennyit költötök egy hónapban?

Figyelt kérdés

Augusztusban fogok felköltözni szeretett fővárosunkba egyetem miatt, így tudni szeretném, hogy kb. mennyivel kell, hogy számoljak egy hónapban

Elsősorban a kajára, tisztálkodószerre (lány vagyok), szórakozásra elköltött pénz érdekelne, mert fogalmam sincs, hogy egy fő mennyit fogyaszt, mert a lakás várható havi költségét nagyjából kiszámoltam, de azt is szívesen hallom

Ugyanitt spórolási/költözős tippeket elfogadok:D

2022. máj. 15. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Lakáson rezsivel, plusz 150k
2022. máj. 15. 22:51
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem egyetemistaként is ér? :D

Nekem havi étel, magamra főzve 50 ezer/hó.

Háztartásra nálam elmegy 10 ezer. Van hogy minden egyszerre fogy el (mosószer, vízkőoldó, felmosó...), van hogy csak 1-2 dolog.

Kozmetikum: te tudod :) nekem kb 5000 havi szintre bontva

Rezsim: 35 ezer körül (internettel)

Szórakozás teljesen egyéni: nem mindegy, hogy egy limonádé a csoporttársakkal a havi szórakozás, vagy minden héten beültök valahová. Ezt csak te tudhatod magadról.

Egészség: vitaminok, női higiénia cikkek, 1-1 fájdalomcsillapító, fogamzásgátló(?), 5-10.000

Bérlet: ?

Hazautazásod ára?

28/N

2022. máj. 15. 23:03
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Olyan szinten drágul minden, hogy lehet, hogy egy mostani válasz szeptemberben (iskolakezdéskor) már majdhogynem haszontalan lesz.

Őszintén egy tippet tudok adni spórolásra: legyen a közeledben Lidl, Aldi vagy Penny. Plusz még talán azt, hogy a saját márkás termékek nem feltétlenül rossz minőségűek, ki kell próbálni, aztán sokszor kiderül, hogy kb. teljesen ugyanaz mint a másfél-kétszer drágább "márkás".

Szórakozás: már egy kifőzdés étkezés is a belvárosban 2500-tól indul, a sör meg a frekventáltabb, de semmi extra helyeken is már átlépte az ezres határt. A diákbarátabb árakkal dolgozó helyeknél 600-700 egy korsó sör.

2022. máj. 15. 23:08
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
#2 jézusom, hogy élsz meg havi 50k-ból? Napi 1500 ft? Egy fél kispizzát sem kapsz már ezért.
2022. máj. 15. 23:10
 5/9 anonim ***** válasza:
93%
Kis félpizzát biztos nem, ezért is írtam, hogy magamra főzök :) 2 allergia mellett túl sok választásom nincs. Így tudom biztosra, hogy mit eszek meg.
2022. máj. 15. 23:15
 6/9 A kérdező kommentje:

@2

szerencsére ingyenesen utazhatok a városban, illetve a hazautazásom is csak párszáz forint, mivel 90%-os kedvezménnyel utazok

a szórakozás témát tényleg bővíthettem volna, de én csak puszta kíváncsiságból kérdeztem, hogy másoknak ez mennyit szokott jelenteni

A válaszaidat köszönöm, eszembe jutattál új dolgokat is, mint mondjuk a gyógyszereket:))

2022. máj. 16. 00:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
No 1 spórolási tipp: kollégium. Pénzt nyilván spórolsz, de szerintem a legjobb az idő, hiszen a legtöbb koli közel van a campusokhoz.
2022. máj. 16. 12:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát nem olcsó, ha csak az étel-tisztálkodás-szórakozást vesszük ide, akkor olyan 120 ezer, ebben mondjuk heti 1-2 pizzarendelés. De lakás, rezsi, utazás, ruha, gyógyszer semmi más nincs benne.
2022. máj. 16. 14:23
 9/9 anonim válasza:
Elsőéves vagyok most, és nyilván akkor még nem nagyon tudja az ember lánya, hogy milyen könyv kell/nem kell, ezért nekem arra sok ment el. Ételt otthonról hozok (több adagot), lefagyasztom, így főzni nem nagyon szoktam. Az élelmiszerre költött összeg attól függ, mit szoktál enni. Én mondjuk heti kétszer szoktam vásárolni, összesen kb. 4000 Ft megy el egy héten kajára (nyilván tud változni). Szórakozás alatt én az edzést értem főleg. Jelenleg 10000 Ft a bérlet egy hónapban (de ez csak 4 alkalmas crossfit, mielőtt elkezdtem, "sima" kondiba jártam, kb. 15000 Ft-tól kezdődnek egy rendesen felszerelt helyen a korlátlan havi bérletek, diákoknak), és futni is járok, ami ingyen van. Hárman lakunk együtt, év elején hoztunk tisztítószereket, azok még bírják. Amit már írtak előttem, hogy a sajátmárkás termékek is jók, teljesen egyetértek: nagyon szeretek a DM-ben vásárolni tusfürdőt, sampont, stb. Kozmetikumokat, bőrápolási szereket kb. negyedévente veszek, mondjuk 10000 Ft/alkalom. Nem vagyok bulizós típus, de kb. 1500-2000 Ft/alkalom lenne az egyetem által szervezett buli (earlybird jeggyel). Az italárak pedig brutálisak, attól függ, mit és mennyit iszol, de ha nem is sokat, akkor is min. 3000-4000 Ft elmegy, és meg sem érzed (én legalábbis). Latte/cappucino 600 Ft-nál kezdődik a belvárosban. Érdemes a kuponos napok alkalmával betárazni ezekből, de figyelni kell arra, hogy lehet, hogy valahol több százalék kedvezményt adnak, de a másik helyen, ahol kisebb a kedvezmény, olcsóbban jössz ki (pl. Rossmann drága, Ecofamilyben szoktunk sok mindent venni). Ételt nem éri meg rendelni, mert egy alkalommal min. 3000 Ft tuti elmegy rá. Sose taxiztam, brutál drága, szerintem éjszakai busszal is tök jól lehet közlekedni (ha viszonylag józan vagy). Spórolási tipp: turkálók, imádom őket, olcsók, és tök jó ruhákat kapni. Érdemes figyelni a boltok akcióit. Összességében úgy, hogy a főtt ételt otthonról hozom, lakhatással és rezsivel (fix) együtt, kb. 120-130000 Ft-ot költök (de szerintem ez nagyon maximum), mindezt úgy, hogy nagyon jó árban van az albink.
2022. máj. 17. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!